Відеоблоги

Як перевірити дані про е-трудову у застосунку ПФУ

Ви дізнаєтесь:

  • Як авторизуватись в мобільному застосунку ПФУ
  • Яким способом перевірити дані про е-трудову
Оберіть відео для перегляду

5(5)

Оцініть відео:

Як перевірити дані про е-трудову у застосунку ПФУ

00:05:33

Ольга Хільчук

5(5)

Оцініть відео:


Способи авторизації в мобільному застосунку від ПФУ

Перейдемо до мобільного застосунку від ПФУ, який називається «Пенсійний фонд», авторизуєте його в себе на телефоні, інсталюєте. І є декілька способів авторизації. Отже, маємо вхід за допомогою логіна, логін отримується в Пенсійному фонді, не досить зручно, тому що потрібно звертатися до відділення. Увійти за допомогою кваліфікованого електронного підпису, якщо у вас є електронний цифровий підпис і ви його завантажили на телефоні, можна використати цей спосіб. Увійти за допомогою GovID або «Дія.Підпис». Ось ці два останніх варіанти, на мою думку, є найбільш зручними на сьогодні для цифрових користувачів. Я перейду до авторизації за допомогою GovID, тобто банкінгу. Обираю у списку той банк, через який мені зручно авторизуватися. Натискаємо на QR-код для того, щоб перейти до відповідного банкінгу. Натискаємо підтвердити та чекаємо продовження після того, як банк перевірить наші дані. І ось ми вже авторизувалися у відповідному застосунку.

Найшвидший спосіб перевірити вашу паперову трудову книжку на предмет її оцифрування, це перейти до розділу «Електронна трудова книжка», де в нас є записи трудової книжки, ви можете перевірити, наприклад останній запис що діє куди вас прийнято на роботу. І, крім того, у другому блоці, «Скан-копії трудової книжки», якщо тут міститься інформація, це означає, що або ви самостійно, або ваш роботодавець здійснював сканування паперової трудової книжки або відповідних кадрових документів. Тобто якщо тут інформації немає (відсутня), значить ще такого цифрування вашої трудової діяльності не було.

Інший спосіб перевірити більш детально, це звернутися до іншого блоку «До ПФУ» та натиснути розділ «Подати запит», обираємо тип звернення витяг з електронної трудової книжки («Витяг з ЕТК»), натискаємо згоду на обробку персональних даних та переходимо до звернень. Оновлюємо список звернень і у верхньому полі буквально одразу приходить відповідь автоматично на ваше звернення. Натискаємо «Відкрити». Є загальна інформація щодо типу звернення, яке ви здійснили, і електронні документи, які можна завантажити у вигляді PDF-документа та розглянути на телефоні або поділитися, відкрити в більш зручному для вас варіанті. На що зверну увагу відносно цього PDF-документу, що варто вам перевірити? Є тут четверта графа «Дата запису (за сканованими документами», якщо вона у вас не порожня, відповідно оцифрування відбулося (відбувається), тобто працівники ПФУ перевірили ті документи, які надіслані вами, або, повторюся, роботодавцем на предмет їх оцифрування та звірки з тією інформацією, яка міститься у звітних документах.

Важливий момент, на що звертаємо увагу, це стовпець «Дата запису». Якщо він не порожній, повторюся, тоді таке оцифрування відбулося і ви можете зіставити самостійно ці записи, перевірити чи були якісь помилки й відповідно або до роботодавця звернутися, або до спеціалістів ПФУ на деталізацію тих чи інших записів, або додаткове долучення документів.