Відеоблоги

Продовження бронювання: коли розпочати, щоб уникнути перерви між відстрочками

Ви дізнаєтесь:

  • Ким, куди та який пакет документів подається для бронювання
  • Скільки часу та в яких інстанціях узгоджуються Списки військовозобов’язаних
  • У який строк до закінчення попередньої відстрочки розпочинати повторне бронювання
Оберіть відео для перегляду

5(7)

Оцініть відео:

Продовження бронювання: коли розпочати, щоб уникнути перерви між відстрочками

00:03:38

Вікторія Поліщук

5(7)

Оцініть відео:

Додаткові матеріали Довідник


Стаття 12 та ст. 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» передбачає таке поняття як бронювання військовозобов'язаних працівників в умовах воєнного стану. Разом з тим чинне законодавство не передбачає терміну «повторне бронювання». Отже, діємо як при первинному бронюванні. Основний документ, який регулює питання бронювання, це Постанова №76, де серед іншого передбачені й терміни розгляду запитів на бронювання. Отже, підприємство подає до відповідного органу держвлади або іншого держоргану списки військовозобов'язаних, яких будуть пропонувати до бронювання, разом подається обґрунтування та довідка про кількість військовозобов'язаних.

До речі, на Кадровій платформі №1 у розділі «Довідники» є інформація, які підприємства до яких органів подають пакет документів щодо бронювання.

Далі органи держвлади, інші держоргани, які отримали пакет документів від підприємства, подають до Генштабу ЗСУ або СБУ чи Служби зовнішньої розвідки списки військовозобов'язаних, яких пропонують забронювати, на перевірку та погодження у строк не більше 5 робочих днів. Генштаб ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки погоджують та подають ці списки до Мінекономіки у строк не більше 10 робочих днів. Мінекономіки ухвалює рішення про бронювання військовозобов'язаних у строк не більше 5 робочих днів. І Мінекономіки доводить своє рішення про бронювання до органів держвлади або інших держорганів, які вже видають витяг із цього рішення військовозобов'язаним. Витяг є підтвердженням бронювання військовозобов'язаних. ТЦК зараховують військовозобов'язаного працівника на спецоблік у строк не більше 5 робочих днів. Не забудьте також перевірити чи поставили на спецоблік вашого працівника. Відповідно при найшвидших результатах узгодження списків може зайняти 25 днів, тому щоб у вас не було значних проміжків у бронюванні й працівники не отримали ризиковані повістки для уточнення даних, рекомендується подавати повторне бронювання за місяць до завершення його. Варто відзначити, що Мінекономіки радить повторне бронювання розпочинати за 20 робочих днів до закінчення дії попередньої відстрочки. Проте вважаю, що оптимально процедуру повторного бронювання розпочинати потрібно, як я вже зазначила, за місяць до завершення дії попереднього бронювання.