Відеоблоги

Документи з військового обліку – 2024: які (не) подавати до ТЦК

Ви дізнаєтесь:

  • В який строк та які списки/повідомлення/інформація подаються до ТЦК
  • Як часто необхідно звіряти списки персонального військового обліку
  • У який ТЦК подавати списки для звіряння
Оберіть відео для перегляду

4.9(30)

Оцініть відео:

Документи з військового обліку – 2024: які (не) подавати до ТЦК

00:06:34

Тетяна Донець

4.9(30)

Оцініть відео:


Строки подачі списків/повідомлення/інформації до ТЦК

Дивіться, строки подачі списків / повідомлень / інформації. Отже, списки осіб, що підлягають приписці до призовної дільниці (це додаток 6 до Порядку №1487) подається обов'язково щороку. В цьому списку буде інформація про осіб, які мають 16 років. Тобто юнаки, допризовники, повинні відображатися у цьому списку, який подається за формою №6 до Порядку №1487 до 1 грудня. Далі. Потрібно подати повідомлення про прийняття на роботу / звільнення з роботи усіх призовників, військовозобов'язаних, резервістів. Така інформація подається до ТЦК за місцем військового обліку цієї особи, щодо якої подається інформація, протягом 7 днів з моменту видання наказів. Далі. Якщо в особи змінюються якісь облікові дані, які внесені до списку персонального військового обліку. Наприклад: ПІБ, реквізити паспорта чи закордонного паспорта, місце зареєстрованого чи фактичного місця проживання, сімейного стану, освіти, місця роботи, посади. Тоді вам потрібно подати повідомлення за додатком 4 до Порядку №1487 щомісяця до 5 числа. Тобто відбуваються зміни й до 5 числа наступного місяця, який настав за цими змінами, подається така інформація. Що ж ще потрібно подати? Також подається повідомлення №1 за додатком 1 до Порядку №1487 протягом 7 днів, з моменту видання наказу про призначення керівника або особи, відповідальної за ведення військового обліку, а також про звільнення цих осіб. Точніше навіть не звільнення з роботи, а про припинення ними виконання ось цих обов'язків керівника чи особи, відповідальної за ведення військового обліку. А також до 20 червня та 20 грудня, двічі на рік, подається інформація про наявність транспортних засобів, техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на таких засобах і техніці. Це додаток 1 до Положення про військово-транспортний обов'язок (це постанова Кабміну №1921).

Як бачите, ніяких звітів до кінця року, ніяких звітів до 25 січня немає. Але про 25 січня багатьом вам відомо. Що ж буде відбуватися напередодні чи після 25 січня? У нас є вимога про роздрукування до 25 січня списків персонального військового обліку. Зараз я вам про це розповім.


Періодичність звіряння списків персонального військового обліку

Отже, ніяких звітів немає, але що є? Є списки персонального військового обліку, які потрібно звіряти з ТЦК. Ви бачите зараз норму на слайді й це звіряння відбувається відповідно до графіка звіряння, затвердженого розпорядженням голови відповідної районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації або міського голови.

Як же подаються списки на звіряння? Є два варіанти. Перший, це звіряння зі своїм ТЦК, коли список надається до ТЦК, який знаходиться за місцеперебуванням підприємства. І другий варіант, коли список надається (надсилається) у двох примірниках до ТЦК, що знаходиться за місцем військового обліку ваших працівників. Пам'ятаєте, ми бачили на слайді, що списки подаються для звіряння відповідно до графіка звіряння, затвердженого головами адміністрації чи міським головою? Отже, вам не потрібно до того як у вас ТЦК попросить цей список чи наддасть вам графік звіряння, вам не потрібно подавати ці списки до якоїсь певної дати до ТЦК. Почекайте запиту, ініціативи ТЦК.


Підсумки

Ніякі звіти до ТЦК в кінці року не потрібно було подавати й на початку року також ніякі звіти до ТЦК з військового обліку не подаються. Подаються списки для звіряння на прохання (на вимогу) ТЦК, відповідно до графіка, який був затверджений головами адміністрації чи міським головою.