Відеоблоги

Трудова діяльність: оцифрувати можна все. Кабінет оновлено!

Ви дізнаєтесь:

  • Про перелік та нові типи трудових подій, доступних до оцифрування
  • Як вибрати тип події та її атрибути з метою оцифрування
Оберіть відео для перегляду

5(12)

Оцініть відео:

Трудова діяльність: оцифрувати можна все. Кабінет оновлено!

00:07:35

Ольга Хільчук

5(12)

Оцініть відео:


А чи знаєте, що можна оцифрувати уже всі періоди трудової діяльності, які передбачені Порядком №11-1 ПФУ? Адже довгий час ми не могли оцифрувати, припустимо, призупинення, догляд до 6 років і так далі, багато трудових подій, які від нас вимагав законодавець щодо оцифрування, однак автоматизувати цей процес на порталі Пенсійного фонду змогли лише нещодавно. Саме це тема нашого відео. Колеги, якщо будете оцифровувати такі нові типи, будь ласка, пишіть у коментарях, діліться досвідом і якщо щось не виходить, запитуйте, обов'язково будемо спільно розглядати ваші кейси.

***


На веб-порталі Пенсійного фонду переходимо з блоку «Головної» та блоку «Всі послуги», натискаємо на гіперпосилання по назві підприємства та йдемо донизу, в розділ «Комунікації з ПФУ». І через меню «Відомості про трудові відносини робітника» розглянемо які ж нові варіанти оцифрування нам уже можна на сьогодні робити, а головне не нові, як я уже говорила, згідно з Порядком №11-1 ми маємо можливість і повинні оцифровувати такі типи події, як період роботи за основним місцем роботи, за сумісництвом, період служби, набуття освіти, безробіття, період події, що враховується до трудового стажу, що не враховується до трудового стажу, зміна найменування страхувальника, повідомлення про присвоєння рангу, про атестацію робочого місця, інформаційне повідомлення, догляд за дитиною до 3 / до 6 років, строкова військова служба, повідомлення про присвоєння розряду, присвоєння або позбавлення класу, присвоєння або позбавлення звання, категорії, повідомлення про складання присяги, призупинення трудового договору / відновлення, період роботи/укладення гіг-контракту. Тобто більшість з оцих 20 типів подій були недоступні на веб-порталі. І ось у грудні, в кінці листопада, ми вже маємо фізичну можливість через автоматичну подачу на веб-порталі зробити таке оцифрування.


Приклад вибору типу події та її атрибутів з метою оцифрування

Якщо ми повернемося з вами до веб-порталу, то побачимо, що зазначімо реєстраційний номер облікової картки фізичної особи, прізвище, ім'я, по батькові, для того, щоб провалитися у відповідне робоче поле, де можна здійснювати оцифрування. Будемо ми шукати такі типи подій саме по функції «Додати запис», але якщо ви вміло користуєтеся xml-файлом для оцифрування, то сміло можете використовувати ось цю кодифікацію для оцифрування тих чи інших подій, які раніше були недоступні. А ми ж зараз з вами їх швидко розглянемо, де ж вони знаходяться. Отже, тип події. І ми бачимо: період роботи за основним, за сумісництвом, робота за гіг-контрактом, цивільно-правовий договір, період служби в силових органах, строкова військова служба, догляд до 3 / до 6 років. Тобто найменування і послідовність трішки відрізняється ніж у Порядку, однак ці всі події, повторюся, уже наявні. Ви бачите: про зміну присвоєння рангу, розряду, про позбавлення рангу. Тобто те, що раніше його не було, вже наявне. Складання присяги, період іншої події, враховується / не враховується до трудового стажу, повідомлення про позбавлення права обіймає посаду за рішенням суду. Відповідно ті моменти, які ви раніше не могли оцифрувати, вони у вас були відкладені або ви намагалися їх іншим чином відцифрувати, а саме за допомогою типу іншої події, яка зараховується або не враховується до трудового стажу, і інколи це не виходило, адже ці події мають коректно лягти у відповідних полях витягу з електронної трудової книжки, реєстрах Пенсійного фонду. Відповідно сміло можете розпочинати їх оцифровувати по тих трудових книжках, по тих особах, по яких цей процес застопорився і зупинився.

Ви бачите, що якщо ми візьмемо для прикладу догляд за дитиною до 6 років. Активація одного з типів події дозволяє атрибут події змінити у відповідному виразі, який допоможе оцифрувати, в такому випадку, догляд до 6 років. Тобто ми будемо ставити початок, дата події, це буде один запис. І другий запис уже буде з атрибутом події закінчення (кінець). Припустимо ми візьмемо з вами повідомлення про зміну розряду й уже ось тут атрибут події в нас змінився, на лише один варіант, а саме «Дата». Тобто не може бути повідомлення про зміну розряду із початком та закінченням.


Далі. В нас візьмімо робота за гіг-контрактом, знову ж таки початок та кінець. Якщо взяти складання присяги, знову ж таки лише атрибут події «Дата». Тобто зміна ось цього реквізиту напряму залежить від того варіанту, який ви обрали зі списку типу події, який будете оцифровувати. Повідомлення про позбавлення права обіймати посаду, знову ж таки «Кінець» та закінчення такої події. Робота за договором цивільно-правового характеру: початок та кінець. Натискаю «Скасування».

Відповідно ми з вами переконалися в тому, що Порядок №11-1 уже працює на повну, з синхронізацією з можливістю автоматизації цих процесів на веб-порталі Пенсійного фонду колеги.