Відеоблоги

Оповіщення про виклик до ТЦК: що робити з відсутніми працівниками

Оберіть відео для перегляду

5(7)

Оцініть відео:

Оповіщення про виклик до ТЦК: що робити з відсутніми працівниками

00:03:22

Тетяна Донець

5(7)

Оцініть відео:


Раніше був пункт 47 і там було зазначено, що коли до вас приходить розпорядження ТЦК, ви повинні видати наказ про оповіщення, під підпис ознайомити працівника, протягом трьох днів направити до ТЦК витяг цього наказу. І все, на тому все. Раніше також було зазначено, що якщо у вас хтось знаходиться у відпустці, у відрядженні або на лікарняному, вам не потрібно було видавати наказ про оповіщення, вам потрібно було просто надіслати до ТЦК витяг з наказу про відпустку (умовно) або про лікарняний, або про відрядження працівника.


Зараз все змінилося. Так само, якщо працівник на роботі, ви видаєте наказ, доводите до відома і протягом трьох днів направляєте до ТЦК копію цього наказу або витяг. Але що з'явилося нового? А у разі виконання особами дистанційної, надомної роботи або у період їх тимчасової непрацездатності, перебування у відпустці або у відрядженні потрібно рекомендованим поштовим відправленням або поштовим відправленням з оголошеною цінністю з описом вкладення направити ось цей витяг з наказу, що стосується прибуття, і копію документів, доказів, що ви направили, вам треба у триденний строк відправити до ТЦК. Тобто як раніше відбувалося, дуже часто? Я це знаю, що коли приходило розпорядження ТЦК, що робилося? Людину відправляли вчорашнім числом у відпустку і повідомляли ТЦК, що особа знаходиться у відпустці, направляли витяг з наказу про відпустку. Зараз виходить так, що у відпустці працівник, не у відпустці, дистанційно працює, не дистанційно, ви все одно повинні видати наказ про оповіщення, відправити витяг цього наказу працівнику, який у відпустці або на дистанційній роботі або надомно працює, або на лікарняному, відправити копію цього наказу і докази того, що ви відправили. Тобто, наприклад опис вкладення, знімаєте копію, направляєте до ТЦК протягом трьох діб. Тобто ТЦК зараз, ну скажімо Держава, бореться зараз з тим, щоб не ховали працівників ось таким чином відправляючи їх у відпустку.


Дивіться, дистанційка, що таке дистанційна робота? Це форма організації праці, за якої робота виконується поза робочим місцем, в будь-якому місці за вибором працівника. Друзі, працівник навіть не зобов'язаний повідомляти про те, де він працює. Куди ви будете направляти? Ну звісно, що постанова Кабміна вже є. Як з нею бути? Я бачу собі так: відправляти на ту адресу, яка у вас є от умовно в особовій справі, яку ви знаєте офіційно. Туди ви направляєте, а вже отримає працівник, не отримає, це вже, ну скажімо так, це вже не клопіт роботодавця, але це буде проблема і клопіт працівника. От я собі так це бачу.