Про використання е-ВОД, робочий час у липні, відпустки за роботу за комп’ютером, бронювання через Дію, постановку на ВО. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 01.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Колеги, Людмила Смердова, головний редактор Кадрової платформи № 1, підготувала щотижневий випуск новин.


Обговорюємо ключові зміни в законодавстві за тиждень з 24 по 28 червня. Поїхали!


Як отримати електронний ВОД


З 18 червня у застосунку Резерв+ можна оформити електронний ВОД. При цьому отриманий ВОД з QR-кодом можна згенерувати у PDF-форматі та надати за місцем роботи. А вже з 25 червня Мінцифри повідомило про можливість отримання військово-облікового документа з QR-кодом у ЦНАП. Розповідаємо, як використовувати такий ВОД.


Додаткова відпустка за роботу за комп'ютером


Робота за комп’ютером надає працівнику право на щорічну додаткову відпустку. Втім, при її наданні роботодавець має враховувати низку особливостей. Ще й законодавство на час воєнного стану встановило певні норми. Про всі нюанси дізнавайтеся з нашої статті.


Читати статтю


До ТЦК викликатимуть по-новому


Якщо підприємство отримало розпорядження від ТЦК про виклик працівників, то насамперед має видати відповідний наказ та довести його до працівників під підпис. Але коли працівник у відпустці, відрядженні, на лікарняному або працює дистанційно / вдома, то про виклик до ТЦК має бути доведено рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.


Зарплатна звітність & Оповіщення та доставлення до ТЦК


Бажаєте дізнатися про подання оновленої зарплатної звітності за ІІ квартал? А про порядок оповіщення роботодавцем військовозобов’язаних про явку, а також доставлення до ТЦК? Мерщій реєструватися на безплатний вебінар, який розпочнеться сьогодні о 10:00!


Прямувати на трансляцію


З липня бронюватимемо через Дію


Міністр цифрової трансформації повідомив, що зараз активно опрацьовується питання про електронне бронювання на порталі Дія. Спершу сервіс буде доступний для підприємств, які є критично важливими для економіки. І вже на початку липня планують бета-тестування сервісу.



Календар кадровика на липень 2024 року


Колеги, підготували для Вас робочий календар на липень 2024 року. У ньому знайдете кількість робочих та вихідних днів, норми тривалості робочого часу та перелік звітів, за якими необхідно відзвітувати у липні.


Читати статтю


Ви – сценарист


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Усе дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними. Дякуємо заздалегідь 😉


Пройти опитування


♑ А що кажуть зірки?


Цього тижня зірки передбачають справжній квест з пошуку потрібних документів для правильного ведення ВО. Ви — головний детектив, і ваше завдання — знайти їх усі і закрити це питання без штрафів. Вперед, на пошуки!


Корисно для кадровика


  1. Як «підштовхнути» працівника до постановки на ВО.
  2. Бізнес просить терміново вирішити проблеми з бронюванням.
  3. Нюанси надання декретної відпустки.
  4. У реєстрі «Оберіг» буде більше відомостей — закон вже діє.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша за робочий час на пляжі Редакція