Про видачу довідок студентам. 3 місяці автоматичної броні. Номенклатуру справ. Зведені накази при звільненні. 🙋‍♀️ «Ранковий кадровик» від 05.06.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Як перевірити свій страховий стаж


Фахівці ПФУ нагадали, що до страхового стажу зараховують лише ті періоди трудової діяльності, за які сплачені страхові внески у розмірі, не менше мінімального. А дізнатися свій страховий стаж будь-яка застрахована особа може на вебпорталі ПФУ.


КМУ подовжив бронювання на 3 місяці


Уряд автоматично подовжив на три місяці відстрочки від мобілізації для тих працівників, які отримали бронь від Мінекономіки.


Номенклатура справ підприємства: складаємо правильно


Номенклатура справ має складатися на кожному підприємстві. У статті ми розповіли, для чого вона потрібна, які правила її розробки та затвердження, а також чи є відповідальність за відсутність на підприємстві номенклатури справ.


Читати статтю


Документи на відстрочку — голові комісії при ТЦК


За наявності підстав для одержання відстрочки від призову на військову службу військовозобов’язані особисто подають на ім’я голови комісії районного (міського) ТЦК заяву, до якої додаються документи, що підтверджують право на відстрочку. В які строки та яке рішення може прийняти комісія, розповідаємо тут.


Вийшла заміж — закреслюй прізвище


Фахівці ПФУ зазначають, що у разі зміни, прізвище у трудовій книжці має бути закреслено однією рискою і поряд записане нове. Виправити ці дані може роботодавець, у якого працівник працює зараз.


Компенсація за відпустку без звільнення: виплачуємо мобілізованим


Наразі роботодавці мають право виплачувати компенсацію за невикористані дні відпустки призваним на службу працівникам. У статті детально розглянемо, кого стосується виплата, як та в які строки все оформити.


Читати статтю


Відстрочка студентам є!


МОН у листі від 03.06.2024 №1/9758-24 зазначає, що для отримання Довідки здобувачу освіти за денною або дуальною формою навчання необхідно звернутись до закладу освіти, в якому він навчається. У формі довідки вказано, чи поточне здобуття освіти не порушує послідовності, визначеної ч. 2 ст. 10 Закону України «Про освіту». Деталі листа за посиланням.


ТОП 5 зразків документів для кадровика


✓ Списки персонального військового обліку (додаток 5)

✓ Заява про надання відпустки без збереження заробітної плати на період воєнного стану (продовження з 14.05.24)

✓ Повідомлення працівниці щодо необхідності стати на військовий облік

✓ Відомість оперативного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 12) з 18.05.2024

✓ Наказ про припинення обов'язків з військового обліку директором та покладання їх на іншу особу


Завантажуйте безкоштовно за посиланням.


Корисно для кадровика


  1. Чи можна видати зведений наказ про звільнення працівників.
  2. У кадровій роботі застосовуємо Закон №2136 упродовж воєнного стану.
  3. Оновлено дані в Резерв+: чи вручать повістку на вулиці.
  4. ВРУ прийняла в цілому законопроєкт про англійську мову в Україні.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша бронює останні нерви під шум генератора Редакція