Зняття догани з працівника: чи можливе за самостійним рішенням керівника

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи може керівник установи зняти достроково догану з працівника без підстави (доповідної записки), за своїм особистим рішенням?

Так, може.


Для цього потрібно видати відповідний наказ про зняття дисциплінарного стягнення. Видати такий наказ керівник вправі якщо працівник не допустив нового порушення трудової дисципліни й до того ж виявив себе як сумлінний працівник. Стягнення може бути зняте до закінчення одного року згідно з ч. 2 ст. 151 КЗпП.


Зразок Наказу про зняття дисциплінарного стягнення. Але у Вашому випадку це може бути одноосібне рішення керівника без доповідної записки.


Нагадаємо також: якщо протягом року з дня накладення дисциплінарного стягнення працівника не буде піддано новому дисциплінарному стягненню, то він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення (ч. 1 ст. 151 КЗпП). У цьому випадку навіть не потрібно видавати наказ про зняття дисциплінарного стягнення.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Шаблони та зразки документів:


Наказ про зняття дисциплінарного стягнення