Нардеп Железняк спрогнозував, коли очікувати ухвалення законопроєкту про мобілізацію

Цього тижня комітет з нацбезпеки розпочне розгляд поправок до законопроєкту про мобілізацію. Верховна Рада може ухвалити його в кінці березня, і набуде чинності документ не раніше травня. Такий прогноз зробив нардеп Ярослав Железняк

Ярослав Железняк, дав свій прогноз в етері телемарафону щодо того, коли Верховна Рада, повернеться до своєї роботи і візьметься за законопроєкт про мобілізацію.


Він зазначив, що у таблиці є велика кількість правок – 4269, і більшість з цих правок походить від «Слуг народу».


Він поділився деякими додатковими деталями про цей процес.


Зі слів депутата:

Є попередній розгляд робочою групою цих правок – 1960 були враховані так чи інакше. З понеділка почнеться офіційна робота комітету з розгляду правок. Поки що офіційно їх ніхто не розглядав. Якщо Комітет завершить до кінця тижня свою роботу, то десь у 20-х числах, залежно від того, як будуть ставити/не ставити депутати ці правки – парламент може проголосувати законопроєкт до другого читання

Він також зазначив, що після цього, приблизно два тижні займе розгляд або підписання Президентом України цього законопроєкту.


За його словами, процес може зайняти деякий час, оскільки «Ми бачимо, що Офіс Президента не поспішає підписувати закони, навіть важливі». Він зазначив, що «Скоріше за все тільки в квітні законопроєкт буде підписаний і опублікований. І далі ще місяць вступити в дію після публікації закону», – додав Железняк.


Джерело: Суспільне