Чи враховувати військовозобов’язаних сумісників під час визначення квоти для бронювання

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

На підприємстві 28 військовозобов’язаних, у тому числі зовнішній сумісник. Наразі у нас заброньовано 13 осіб + цей сумісник (бронь за основним місцем роботи). Чи маємо ми право забронювати ще 1 працівника (50% — 14 чол.), чи може потрібно враховувати сумісника в цю 50% квоту заброньованих?

Заброньований сумісник не на вашому підприємстві, а тому ви по ньому не ведете спеціальний облік і не рахуєте таким, що є заброньованим. А отже, можете забронювати ще одного працівника.


Водночас сумісника вам слід враховувати в загальній кількості штатних працівників і в чисельність військовозобов'язаних для визначення квоти для бронювання — 50%.


З огляду на те, що ви включаєте сумісника в загальну кількість військовозобов'язаних, ви цілком можете забронювати ще одного працівника, адже 50% від 28 військовозобов’язаних працівників (включно з особою, яка працює за сумісництвом) дорівнюватиме максимальній кількості осіб, які підлягають бронюванню — 14 осіб. А отже, ви можете подати документи на бронювання ще одного працівника.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Стаття на тему:


Бронювання працівників: крок за кроком до отримання відстрочки