Про звільнення за власним бажанням. Галузеві угоди для роботодавців. Приєднання донорських днів до відпустки. Перевірки ТЦК.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 27.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Чи можна працювати під час відпустки для догляду за дитиною


Фахівці Держпраці відповіли на запитання: чи може жінка, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, вийти на роботу на неповний робочий час дистанційно, але не переривати відпустку? Відповідь за посиланням.


Коли для роботодавця діють положення галузевої угоди


Верховний Суд навів цікаві висновки щодо застосування роботодавцями норм галузевих угод. Зокрема наголосив на необхідності встановити, чи входить профспілка підприємства до організаційної ланки всеукраїнської профспілки та її об`єднання та чи відноситься підприємство до сфери управління міністерства або іншого центрального органу виконавчої влади, який є суб`єктом сторони органів виконавчої влади цієї угоди. Більше про це розповідаємо тут.


Перевірки ТЦК: про що мають знати відповідальні за військовий облік


Чи змінився порядок перевірок ТЦК після 18 травня? Якими бувають перевірки ТЦК? Що перевіряють? Відповіді на ці та інші запитання у нашій статті.


Читати статтю


Компенсація за місця для осіб з інвалідністю – здобувачів побільшає


Мінекономіки оприлюднило проєкт змін щодо виплати компенсації витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Зокрема передбачається, що фізособи-підприємці та інші самозайняті особи зможуть одержувати таку компенсацію. Але і для звичайних роботодавців також планують дещо змінити.


Повідомлення до ДПС, ПФУ, ТЦК & ШР та графік відпусток в Excel


Вже у четвер, 20.06.2024, о 10-00 запрошуємо вас долучитися до безплатного вебінару, із якого Ви дізнаєтеся:


  1. Як підтягнути працівника до реєстру через портал ПФУ?
  2. Чим загрожує неподання оперативних відомостей про працівників до ПФУ?
  3. Чому бронювання працівників може накликати перевірки ТЦК?
  4. Як створити шаблони графіків відпусток і штатного розпису в Excel та користуватися ними із року в рік?


Зареєструватися


Звільнення за власним бажанням: усе по нотах


Припинення трудових відносин досить часто відбувається за власним бажанням працівника. Тож кадровику слід розбиратися у нюансах оформлення такого звільнення. У статті розглядаємо: коли працівник має попередити роботодавця за 2 тижні до звільнення, чи може працівник відкликати свою заяву на звільнення, а також інші важливі нюанси.


Читати статтю


Допомога на поховання застрахованої особи


Фахівці Головного управління ПФУ в Донецькій області роз'яснили, кому може виплачуватися допомога на поховання, хто призначає виплату та у які строки має виплачуватися допомога на поховання. Докладно про це читайте тут.


Корисно для кадровика


  1. Як приєднати дні відпочинку донора до відпустки, що закінчується у суботу.
  2. Подання заяви на посаду Фахівця із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.
  3. Надомна та дистанційна робота: як відрізнити та які умови краще застосовувати.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша що таке працювати з відпустки Редакція