Коли запрацює е-кабінет військовозобов'язаного та чи будуть там повістки

Електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку другого кварталу 2024 року

Нагадаємо, 16 січня ВРУ прийняла законопроєкт №10062 щодо цифровізації армії. Законопроєкт запускає повноцінний електронний військовий облік. Крім того, запроваджується автоматичне надання статусу учасника бойових дій.


Електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку другого кварталу 2024 року. За словами заступниці міністра оборони Катерина Чорногоренко:

Як тільки закон набуде чинності по факту ми можемо приступити до цієї роботи. І в другий квартал можемо надати такий функціонал

Заступниця міністра оборони України Катерина Чорногоренко розповіла, що незабаром військовозобов'язані зможуть актуалізувати свої дані у електронному кабінеті. Після цього, ТЦК використовуватимуть ці дані у своїй роботі.


При цьому, Катерина Чорногоренко не відповіла прямо на питання, чи будуть в е-кабінеті військовозобов'язаного повістки, але сказала:

Повістки – це питання, яке буде розглядатися в рамках так званого «мобілізаційного» закону

Як зазначила Катерина Чорногоренко:

Ми верифікували дані й трансформували паперові дані в цифрові. Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була наявна в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов'язаних прибути в ТЦК

Джерело: РБК-Україна