Про узгодження умов трудового договору. Бронювання працівників. Наслідки повістки у дверях. Зберігання трудової. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 29.03.2024

Про узгодження умов трудового договору. Бронювання працівників. Наслідки повістки у дверях. Зберігання трудової


Сім разів прочитай, один підпиши


Роботодавець пропонує укласти трудовий договір працівниці, випробування якої закінчується. Проте в трудовому договорі є одна умова, яка жінку не влаштовує. Держпраці вказує, що примус до укладення договору з неприйнятними умовами заборонено ст. 9 КЗпП.


Як проконтролювати оплату лікарняного?


Що означають різні статуси лікарняних і як з ними працювати? Галина Казначей вже підготувала відповіді на ці запитання і чекає вас на безкоштовному вебінарі.


А Тетяна Донець хоче поділитись з вами секретами, порадами та зразками документів щодо військового обліку. Повірте, після вебінару штрафи від ТЦК вас більше не лякатимуть.


Зареєструватися на ефір.


У Раді не підтримали зарплатне бронювання


Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилив правки щодо бронювання військовозобов'язаних, які отримують певну зарплатню та сплачують податки.


Місце зберігання трудової книжки: коли ще можна на підприємстві


10 червня 2021 року – дата, яка розділила порядок ведення та зберігання паперових трудових книжок на період до і після. Саме 10 червня 2021 року набув чинності Закон №1217, який кардинально змінив підхід до правил обліку трудової діяльності працівників. Багато роботодавців і сьогодні ставлять собі запитання, що ж робити з паперовими трудовими книжками після змін.


Відповіді на це та інші питання – в публікації.


Стаття та відео тут.


Нарахування пені за невиконання нормативу 4%


Мінсоцполітики оприлюднило проєкт наказу, який вносить зміни до Порядку нарахування пені та її сплати за невиконання нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю. Про зміни розповідаємо за посиланням.


Бронювання працівників: крок за кроком до отримання відстрочки


Бронювання працівників – одна з найактуальніших тем для багатьох підприємств. Щоб забронювати працівника, підприємство повинно відповідати певним критеріям, визначеним законодавством, а також підготувати необхідні документи та виконати декілька послідових дій. Як це зробити, розглянемо у консультації.


Деталі, як і завжди, чекають вас на нашому сайті 👇


Читати статтю.


Повістка у дверях – неналежне сповіщення від ТЦК


Співробітники ТЦК зобов'язані вручати повістки про виклик людині особисто. Громадянин же має поставити власний підпис, аби засвідчити отримання повістки. Відтак інші способи «вручення» на кшталт залишення у дверях (навіть з фотодоказом) – не мають юридичної сили. Обговоримо за посиланням, що робити, якщо ви знайшли повістку у дверях.


Корисно для кадровика


  1. Мобінг може бути підставою для розірвання трудового договору.
  2. Мобілізаційний вік не знизять до 18 років.


Новини підготувала


Ваша за умовами договору завжди красива Редакція