Про узаконення праці домашніх працівників, звільнення за колабораціонізм. Поділ відпустки «за сімейними обставинами». 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 26.04.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Прийнято Закон про домашніх працівників


Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №5695, який визначає поняття домашньої праці, статус працівників, а також умови трудового договору з домашніми працівниками. Деталі за посиланням.


За колабораціонізм звільнятимуть


Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7731, який надає роботодавцю право розірвати трудовий договір з працівником за колабораціонізм. Про нюанси звільнення за цією підставою розповідаємо тут.


Як надавати відпустки поза графіком?


До якої дати не враховувати святкові дні під час воєнного стану? Чи законні заява/наказ про відпустку через Viber або Telegram? Коли очікувати нові штрафи за неналежне ведення ВО? Як штрафуватимуть за «старі» порушення?


Відповіді на ці питання підготували Тетяна Донець і Яна Ярошенко.


Також розберемо нестандартні ситуації під час надання щорічних відпусток та які документи оформити, куди і що подати до приходу на перевірку ТЦК.


Прямувати на трансляцію


Місія нездійсненна: як забрати працівника з відпустки


Відкликати працівника із відпустки можна. Але тільки в певних випадках. Крім того, не з усіх відпусток дозволяється відкликати працівника. Коли можна відкликати, яких вимог дотримуватись та як оформити – все це у статті.


Деталі, як і завжди, чекають вас на нашому сайті 👇


Читати статтю


Відпустку «за сімейними обставинами» можна ділити


Законодавство не забороняє ділити відпустку без збереження заробітної плати за сімейними обставинами на частини, проте загальна тривалість цієї відпустки протягом календарного року не може перевищувати 30 днів. Чи враховується така відпустка в стаж, що дає право на щорічну основну відпустку, відповідаємо тут.


Базова військова підготовка необхідна?


З 1 вересня 2026 року чоловіків, які не пройшли базову військову підготовку, з великою ймовірністю, не прийматимуть на державну службу та в ОМС.


Норма про правонаступництво у трудовідносинах з’явиться в КЗпП


Законотворці розширили поняття правонаступництва у трудових відносинах. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко. Отже, правонаступництвом у трудових відносинах вважається продовження трудових відносин із працівниками у разі зміни власника підприємства, установи, організації, їх реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), зміни власника майна або його частин, що використовуються роботодавцем – фізичною особою у підприємницькій діяльності.


Корисно для кадровика


  1. У наказі про прийняття не вказують «0,5 штатної одиниці».
  2. Відповідальній за ВО особі прописують такий обов’язок і встановлюють доплату.
  3. Працівник після 90-денної неоплачуваної відпустки не повернувся на роботу: що робити?
  4. Офіційно з'явилася професія «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».
  5. Як перевірити медичний висновок і електронний лікарняний.
  6. Норматив із працевлаштування осіб з інвалідністю потрібно виконати під час воєнного стану.


Новини підготувала


Ваша мрійно пише новини про відпустку Редакція