Дискримінація у вакансіях: чому це може коштувати 80000 грн

Держпраці наголошує, що реклама вакансій не повинна містити вимоги, які не пов’язані з характером роботи. Зокрема, заборонено вказувати вікові обмеження та стать кандидатів, окрім випадків, коли робота вимагає особливих умов. Порушення цих правил карається штрафом у десятикратному розмірі мінімальної зарплати

Фахівці Держпраці нагадали про вимоги до оголошення про вакансію. Отже, роботодавцям забороняється в оголошеннях (рекламі) про вакансії (ст. 241 Закону України від 03.07.1996 №270/96-ВР «Про рекламу», ст. 11 Закон України від 05.07.2012 №5067-VI «Про зайнятість населення»):


  1. зазначати обмеження щодо віку кандидатів;
  2. пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі;
  3. висувати вимоги, зокрема, за ознаками раси, кольору шкіри, віку, інвалідності, місця проживання.


У Держпраці звернули увагу, що частими є випадки, коли в оголошеннях про вакансії прямо чи опосередковано вказується бажана стать працівника. Також, як правило, більшість робочих місць і вакансій, розрахованих на жінок, належать до сфери обслуговування та передбачають низьку оплату.


У разі порушення зазначених вимог роботодавець-рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2024 року штраф складає 80000 грн

Джерело: Держпраці