Про бронювання без ВЛК або мобілізації. Оплату 100% лікарняних. Відкликання з відпустки. Відповідальних за ВО. Непридатні е-ВОД 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 02.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Це точно ваша трудова книжка?


Фахівці ПФУ зазначають, що прізвище, ім’я, по батькові працівника (ПІБ), зазначені в трудовій книжці, мають відповідати ПІБ за паспортом. Якщо наявні розбіжності щодо написання ПІБ, до трудової вносяться зміни. Розповідаємо, як змінити відомості у трудовій.


Безпечне бронювання


У ВРУ зареєстровано законопроєкт №11453. Його автори пропонують забезпечити громадянам, які оформлюють бронювання, можливість спокійно отримувати від ТЦК необхідні довідки та послуги, уникаючи ризику бути направленими на ВЛК або бути мобілізованими в процесі оформлення бронювання. Докладно про це говоримо тут.


Гарно відпочили? До роботи


Триває відпускний сезон. Але трапляється, що без працівника на роботі ніяк, і роботодавці воліють відкликати працівника із відпустки. Та це можливо лише у певних випадках. До того ж не з усіх відпусток дозволяється відкликати працівника. Коли можна відкликати, яких вимог дотримуватися та як оформити — все це у статті.


Читати статтю


QR-код не зчитується — е-ВОД непридатний


У Міноборони вказали, що підставою для непідтвердження військово-облікового документа в електронній формі є непридатність QR-коду для зчитування технічними засобами. Хто та як здійснює перевірку ВОД, дізнавайтеся тут.


Відповідальний за ВО на підприємстві


Чи вводити окрему посаду відповідального за ведення військового обліку, чи покладати додаткові обов’язки? Як встановити доплату за ведення військового обліку? Коли відповідальний за ведення військового обліку має підвищувати кваліфікацію? Відповіді на ці запитання знайдете у статті, а також готові зразки документів.


Читати статтю


Повна оплата лікарняного


У розмірі 100% лікарняний оплачується за наявності в застрахованої особи понад восьми років страхового стажу. Також встановлені інші випадки, про які ми розповідаємо за посиланням.


Експерт завжди поруч


Експерт улюбленого кадровиками сервісу відповів на таке запитання: «Як заповнити графу 14 Списків (додаток 5 Порядку №1487), якщо працівник заброньований через Дію або безпосередньо через держорган?»


Відповідь тут


Корисно для кадровика


  1. Чи позбавлять держдопомоги жінку, яка перервала відпустку по догляду та стала до роботи. 
  2. Воєнний стан не скасовує строки виплати зарплати. 
  3. Критеріїв для критично важливих сільгосппідприємств побільшало.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша кліпнула і вже останній місяць літа Редакція