З 8 серпня діють розширені критерії для визначення критично важливих сільгосппідприємств

Мінагрополітики внесло зміни до Критеріїв з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період

Мінагрополітики наказом від 11.07.2024 №2040 доповнило Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 21.02.2023 року №223 (далі – Наказ №223).


Наказ №2040 набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наказ було опубліковано 08.08.2024 у випуску №69 «Офіційного вісника України» і з цієї дати він набрав чинності.


Визначення сільськогосподарських підприємств критично важливих для національної економіки у особливий період, відбувається за наступними критеріями:


  1. Підприємство обробляє угіддя сільськогосподарського призначення площею не менше 500 гектарів, має в штаті не менше 20 працівників; є постачальником насіння овочевих та/або польових культур; перебуває у сфері управління Мінагрополітики або управління корпоративними правами держави у статутних капіталах, яких здійснює Мінагрополітики.
  2. Проводить діяльність у сферах виробництва, переробки та збуту (включаючи експорт) сільськогосподарської продукції, основним видом діяльності станом на 18 травня 2024 року є один із КВЕДів, визначений у Наказі №223.
  3. Володіє не менше ніж 90% статутного капіталу двох і більше підприємств, визначених як критично важливі для економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, що підтверджується копією наказу Мінагрополітики (доповнено Наказом №2040).
Підставою для визначення підприємства як важливого для сільськогосподарської галузі національної економіки в особливий період є відповідність як мінімум двом з трьох критеріїв

Джерело: наказ Мінагрополітики від 11.07.2024 №2040 «Про внесення змін до Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період»