Міноборони та Генштаб ЗСУ не підтримали пропозиції щодо бронювання ФОП і гіг-спеціалістів

Заступник міністра економіки повідомив, що Міноборони та Генштаб не підтримали пропозиції щодо розширення категорій військовозобов'язаних громадян для отримання відстрочки від призову на військову службу шляхом бронювання

У червні 2023 року зʼявилася інформація, що у Мінекономіки обговорюють можливості, як зробити ФОП і гіг-спеціалістів доступними для бронювання від мобілізації.


Зокрема, директор департаменту економіки безпеки і оборони Мінекономіки Сергій Сметанко заявляв:

Вже є певні напрацювання, але поки на робочому рівні

DOU звернувся із запитом до Мінекономіки із проханням прокоментувати, чи є вже якісь конкретні зрушення у цій справі.


Як зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко у відповіді на інформаційний запит DOU:

Закон зараз передбачає бронювання для підприємств, установ і організацій, але не для ФОП та гіг-контракторів. Наразі немає змістовних, збалансованих і узгоджених пропозицій щодо змін до статей 23-25 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від державних органів, галузевих об'єднань і представників бізнесу


Міноборони та Генеральний штаб Збройних Сил України не підтримали пропозиції щодо розширення категорій військовозобов'язаних громадян для отримання відстрочки від призову на військову службу шляхом бронювання, – про це повідомив Ігор Фоменко.


Мінекономіки звернулось до Мін'юсту за роз'ясненням щодо можливості застосування норм Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» до ФОП.


Джерело: DOU