Планують для вручення повісток задіяти електронну пошту

Повідомлення про передачу рекомендованого листа буде надіслано поштою, а видавати повістку буде представник поштових служб

Федір Веніславський, представник президента у Верховній раді і член комітету з національної безпеки та оборони заявив, що наразі ведуться роботи над новим законопроєктом, який передбачає вручення повісток через електронну пошту та рекомендованим листом.

Він також уточнив, що повідомлення про передачу рекомендованого листа буде надходить до поштової скриньки, а вже сам лист з повісткою мають видати людині особисто в руки представники поштових служб. Це є частиною нового публічного процесу вручення повісток

У цьому контексті автори законопроєкту також хочуть дозволити вручення повісток не лише представниками ТЦК, а й органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади. За словами Федіра Веніславського, це планують зробити, щоб уточнити повноваження всіх органів влади у питанні мобілізації.


Цей законопроєкт ще на стадії розробки, але автори планують зареєструвати цей документ у фінальному вигляді вже до кінця цього тижня.


Джерело: РБК-Україна