Сільський голова має право особисто підписувати повістки, – Рустем Умєров

Рустем Умєров, посилаючись на постанову Кабміну № 352, заявив, що сільський голова має право особисто формувати і підписувати повістки

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що сільський голова згідно з постановою Кабміну № 352 має право особисто формувати і підписувати повістки. Це дозволяє ефективно інформувати військовозобов'язаних. Таку заяву він зробив під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося у Львові.

За словами міністра, інші питання зараз опрацьовуються законодавчо, після ухвалення Верховною Радою рішення будуть озвучені.

Наразі, існують три типи повісток, які використовуються для різних цілей. Повістка для уточнення даних вручається військовозобов'язаним для оновлення інформації про них. Повістка на проходження військово-лікарської комісії використовується для здійснення медичного огляду військовозобов'язаних. А мобілізаційне розпорядження, яке надається військовозобов'язаному після проходження медичної комісії, підтверджує його придатність до проходження військової служби.


Джерело: «Українська правда»