Паперову трудову книжку необхідно заповнювати

У Держпраці зазначили, що попри існування е-трудової, якщо працівник звертається з проханням заповнити паперову трудову книжку, то роботодавець має внести запис

Якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, у той час, коли діє електронна трудова книжка, чи можливо це робити?
У Держпраці відповіли, що так

Починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки як аналог паперових трудових книжок. У працівників і роботодавців є 5 років на оцифрування трудових книжок.

У Держпраці додали, що впровадження електронних трудових книжок до 10 червня 2026 року, трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника

Правила заповнення трудових книжок, визначає Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58.


Питання, пов’язані з порядком ведення трудових книжок, їх зберігання, виготовлення, постачання і обліку, регулюються постановою КМУ від 27.04.93 № 301 «Про трудові книжки працівників» тому, якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку необхідно заповнювати.


Джерело: Держпраці