Уряд ухвалив Порядок бронювання працівників на порталі Дія: як це працюватиме

Постановою від 05.06.2024 №650 Уряд затвердив Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал ДІЯ)

За словами заступника Міністра цифрової трансформації України з розвитку IT Олександра Борнякова, це довгоочікуване рішення, яке допоможе прибрати людський фактор та значно пришвидшити процедуру бронювання.


Як усе працюватиме:


  1. Спочатку послуга буде доступною для компаній, що мають статус критично важливих для економіки, та тих, які працюють на потреби Сил оборони.
  2. Керівник чи уповноважена особа заходить на портал Дія та вносить дані про працівників, яких треба забронювати.
  3. Система перевіряє, чи є підстави для бронювання та дані про працівників — вони звіряються з реєстрами Пенсійного Фонду та Міноборони.
  4. Дія надсилає відповідь про результати бронювання по кожному працівнику. Якщо є відмова щодо когось з працівників — вказується причина.
  5. Заброньовані працівники зможуть отримати витяг на порталі Дія. Інформація про бронювання також з’явиться в застосунку Резерв+.


Раніше всі заяви про бронювання перевірялися вручну. Тому це займало доволі багато часу та людських зусиль. Зараз усе буде максимально швидко. Незабаром запустимо бета-тест послуги.


Джерело: заступник Міністра цифрової трансформації України з розвитку IT Олександр Борняков


Постанову №650 опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» № 117 від 08.06.2024.