Заборонено відправляти трудові книжки міжнародною поштою

КМУ затвердив перелік заборонених вкладень у міжнародних поштових відправленнях, включаючи трудові книжки

Перелік вкладень, заборонених до пересилання у поштових відправленнях, затверджений постановою КМУ від 08.09.2023 № 958.


У міжнародних поштових відправленнях заборонено пересилати трудові книжки та документи, що посвідчують особу. Окрім випадків пересилання в реєстрованих міжнародних поштових відправленнях:


  1. паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а також у період воєнного стану або на період, що закінчується в останнє число місяця, у якому завершується дія карантину, встановленого на території України Кабміном,
  2. паспортів громадянина України,
  3. посвідчення особи на повернення в Україну,
  4. тимчасових посвідчень громадянина України,
  5. національних посвідчень водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії (абз. 4 п. 2 постанови №354).



Також заборонено пересилати за кордон у міжнародних поштових відправленнях:


  1. дозволи на право носіння зброї,
  2. військові квитки.


Якщо оператор поштового зв'язку виявить у поштових відправленнях предмети і речовини, які заборонені для пересилання, він повертає їх відправнику або вживає заходи до їх вилучення відповідно до Порядку вилучення вкладень, заборонених до пересилання, із поштових відправлень та розпорядження ними, затвердженого постановою КМУ від 08.09.2023 №958.


Джерело: постанова КМУ від 08.09.2023 №958