Як на підставі електронного військово-облікового документа заповнити Списки персонального військового обліку

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь 🕵️

У працівника відсутній паперовий ВОД, натомість є е-ВОД з Резерв+ з QR-кодом. Як на підставі е-ВОД заповнити Списки, адже в ньому немає графи «категорія обліку» і «склад», а також серії і номеру ВОД? 

Якщо інформація про працівника є в реєстрі «Оберіг», то електронний ВОД сформується незалежно від того, чи має він паперовий ВОД та якого зразка. Наразі можливість отримання електронного ВОД реалізована через додаток «Резерв+», ЦНАП та у ТЦК та СП.


Тепер немає розділень військово-облікових документів (ВОД) залежно від категорії. І призовники, і військовозобов'язані, і резервісти матимуть однаковий ВОД.


Реєстраційний номер облікового запису в реєстрі «Оберіг» це певний код, номер, який містить 21 цифру — ось це і є номер ВОД.


Отже, такий код, сформований у мобільному застосунку «Резерв+», так само нададуть під час оновлення інформації в ЦНАП, а також безпосередньо під час оновлення інформації в ТЦК.


Оскільки в електронному ВОД не зазначається «категорія обліку» та «склад», то у Списках персонального військового обліку ці графи залишайте порожніми.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland