Економічне бронювання – лише на 1 рік: нові пропозиції

Голова Комітету, Дмитро Наталуха, повідомив про надходження кількох нових пропозицій, серед яких ідея економічного бронювання на термін лише один рік без можливості подовження, дозволяючи забронювати одну особу максимум один раз

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив, що робота над законопроєктом про економічне бронювання триває.


Він зазначив:

З самого початку роботи над економічним бронюванням однією з критичних задач була саме комунікація – донесення цієї ідеї до військових

Він додав, що військові надали декілька цікавих ідей, які б могли доповнити й покращити інструмент економічного бронювання:


  1. Економічне бронювання лише на 1 рік. Без права продовження. Тобто, 1 особу можна забронювати максимум 1 раз і не довше ніж на рік. Це абсолютно реально прописати в проєкті закону.
  2. Паралельно з бронню, роботодавець має забезпечити працевлаштування нового, або підвищення кваліфікації чи навчання існуючого співробітника, який не є військовозобовʼязаним і який замінить заброньовану особу після закінчення броні.
  3. Економічна мобілізація. Простими словами це можливість забронювати спеціаліста коштом надання Силам Оборони товарів/робіт/послуг на суму щомісячної вартості броні. Це дозволить військовим суттєво економити свої гроші, які вони інакше витрачають з власної кишені, і майже одразу відчути позитивний ефект бронювання на собі.


Джерело: ВРУ