Як повідомити ПФУ про прийняття, якщо дані про нового працівника відсутні у Реєстрі застрахованих осіб

Для початку потрібно подати до ДПС повідомлення про прийняття працівника на роботу. На момент подання відомостей до ПФУ про трудові відносини, інформація про працівника вже буде в Реєстрі застрахованих осіб

Як виконати вимогу щодо подання інформації про працевлаштування працівника на наступний день після його прийняття, якщо це молодий спеціаліст й інформація про нього відсутня в Реєстрі застрахованих осіб?

Фахівці ПФУ відповідають, що у разі працевлаштування нового працівника, роботодавець ще до початку роботи повинен подати до територіальної ДПС за місцем обліку як платника єдиного внеску повідомлення про прийняття працівника на роботу або про укладення гіг-контракту (постанова Кабміну від 17.06.2015 №413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу / укладення гіг-контракту»).


Тому на момент подання відомостей про трудові відносини відповідно до постанови Кабміну від 05.06.2024 №650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» через вебпортал електронних послуг ПФУ інформація про працівника вже буде наявна в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Тобто подати дані у визначені законодавством строки кадровик зможе.


Джерело: ПФУ