Про кадровий облік у ФОП. Пільгові пенсії медиків. Мобілізацію під час відпустки. Журнали вхідної та вихідної кореспонденції🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 08.08.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Ура, я став батьком! Беру відпустку


Така відпустка надається одноразово тривалістю, що визначається працівником у письмовій заяві про її надання (але не більш як 14 календарних днів) та не пізніше ніж протягом трьох місяців з дня народження дитини. Хто може скористатися такою відпусткою та які документи працівникові слід подати роботодавцю, дізнавайтеся за посиланням.


Пільгові пенсії для медпрацівників


Розділ XXIV «Охорона здоровʼя та соціальна допомога» Списку №2 привели у відповідність до Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій». Дізнавайтеся, за якими посадами медики матимуть право вийти на пенсію на пільгових умовах, за посиланням.


Наймані працівники у ФОП: (не)обовʼязкові кадрові документи


Фізособи-підприємці, які використовують найману працю, повинні виконувати вимоги трудового законодавства. Але для ФОПів, які виступають роботодавцями, є певні особливості оформлення трудових відносин із працівниками. Зі статті ви дізнаєтеся, які кадрові документи слід оформлювати таким роботодавцям.


Читати статтю


Призвали під час відпустки — відпустку не перенесуть


Мінекономіки уточнило, що у випадку мобілізації працівника під час його щорічної відпустки, за ним зберігають лише місце роботи та посаду. Умова про перенесення щорічної відпустки на інший період у таких випадках не виконується. Як увільняти працівника у подібних випадках, говоримо тут.


ТОП літніх змін: бронювання, е-ТК, ВО


У п’ятницю 09.08.2024 р. о 10:00 запрошуємо відвідати безплатний вебінар, на якому говоримо про: 


  1. Бронювання за списками та через Дію; 
  2. Звільнення відповідального за ВО, щодо якого не подавали повідомлення про призначення; 
  3. Несплату штрафу за те, що працівник не надав відомості про зміну даних своєчасно.


Зареєструватися


Розробляємо план евакуації під час пожежі


Пожежі є одними з найбільш руйнівних стихійних лих. Найнебезпечніші з них — загоряння будівель і споруд, оскільки вони безпосередньо загрожують здоров'ю і життю людини. В результаті таких пожеж люди отримують опіки, пошкодження, отруєння дихальних шляхів, позбавляються даху і майна. Розбираємо у статті, які заходи щодо евакуації варто розробити.


Читати статтю


Критичний роботодавець може відмовити у відпусті під час ВС


Суд підтвердив, що під час дії воєнного стану роботодавець має право відмовити працівникові критичної інфраструктури у наданні відпустки. Більше про те, що вирішили суди, розповідаємо тут.


Корисно для кадровика


  1. Чи обов’язково мати журнали вхідної та вихідної кореспонденції.
  2. Для звільнення за станом здоров'я необхідне документальне підтвердження.
  3. У прикордонній смузі обов’язково мати ВОД.
  4. Підписані закони про продовження воєнного стану та мобілізації.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша й у відпустці при народженні працювала б Редакція