Чи обов’язково мати журнали вхідної та вихідної кореспонденції

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи обов'язково на підприємстві потрібен журнал з вихідної та вхідної кореспонденції? Які вимоги до таких журналів?

Реєстрацію вхідної й вихідної кореспонденції слід обов'язково організувати на підприємстві, проте можна її вести й в електронній формі.


Відповідно до п. 7 гл. 3 розд. ІІІ Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджених наказом Мін'юсту від 18.06.2015 р. № 1000/5 (далі — Правила № 1000/5), на підприємствах може застосовуватись одна з трьох форм реєстрації документів — журнальна, карткова та автоматизована (з використанням спеціальних комп'ютерних програм).


Журнальну форму реєстрації документів доцільно використовувати лише на підприємствах з обсягом документообігу до 600 документів на рік.


Форми відповідних журналів наведені в додатках 5 та 6 до Правил № 1000/5.


Якщо впроваджуєте автоматизовану форму реєстрації документів формують банк реєстраційних даних в електронній формі, а за наявності локальної мережі — центральний банк реєстраційних даних для використання працівниками інформації про всі документи і місце їх розташування (п. 9 гл. 3 розд. ІІІ Правил № 1000/5).


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Шаблони та зразки документів:


Журнал реєстрації вхідних документів

Журнал реєстрації вихідних документів