У ВРУ з бізнесом обговорили три моделі економічного бронювання

Комітет з питань економічного розвитку провів круглий стіл, присвячений бронюванню. Зараз у Комітеті є три основних концепції: перша передбачає сплату спеціального збору за бронювання працівників; друга – бронювання на підставі зарплати; а також змішана модель бронювання

19 серпня Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку провів засідання круглого столу, присвячене питанням бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств.


Голова Комітету Дмитро Наталуха представив законодавчі ініціативи щодо запровадження «економічного бронювання», які опрацьовуються у Комітеті.


Зараз у Комітеті є три основних концепції:


  1. перша передбачає сплату спеціального збору за бронювання працівників;
  2. друга – бронювання на підставі заробітної плати;
  3. змішана модель бронювання.


За словами Голови Комітету, реалістичні надходження від сплати спеціального збору за бронювання працівників становитимуть близько 200 млрд грн на рік, що становить близько двох третин всіх коштів, які наразі Україна витрачає на закупівлі вітчизняного озброєння.


Представники бізнес-асоціацій мали змогу ділитися власним досвідом і ставити запитання народним депутатам України та представникам виконавчих органів влади як щодо запропонованих концепцій «економічного» бронювання, так і щодо наявних на сьогодні механізмів бронювання.


За наслідками обговорення, що відбулося на засіданні круглого столу, будуть напрацьовані узгоджені пропозиції, які будуть передбачається врахувати при подальшому доопрацюванні законодавчих ініціатив.


Джерело: ВРУ