Держпраці почала повідомляти про планові перевірки: як реагувати підприємству

4 січня 2024 року Держпраці оприлюднила План перевірок на 2024 рік. Він затверджений наказом Держпраці від 30.11.2023 № 214. Ознайомитися з ним, а також пошукати в списку на перевірку своє підприємство можна на офіційному сайті Державної служби України з питань праці. Після появи інформації про затвердження такого плану, виникло дуже багато питань. Адже всі чули про мораторій на планові перевірки. Про можливість та правомірність проведення перевірок – далі в публікації


Чому з’явився план та чи можливі перевірки


Зі слів фахівця Держпраці планові перевірки до закінчення воєнного стану або до прийняття відповідних законодавчих актів про скасування мораторію проводитися не будуть.


Разом з тим, План перевірок дійсно затверджено, і це можна пояснити нормами Закону про держнагляд, що вимагають від органів державного нагляду затверджувати такі плани не пізніше 1 грудня (п. 1 ст. 5 Закону про держнагляд). Тобто, план є, тому що цього вимагає Закон, але планових перевірок наразі не буде, оскільки діє мораторій, встановлений Постановою № 303.


Практична ситуація

Підприємство включили в графік перевірок Держпраці на 2024 рік. Надійшов лист про проведення перевірки з 26.02.2024 по 08.03.2024. Чи є правомірним проведення планової перевірки під час воєнного стану?

Постановою № 303 припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) на період воєнного стану. В липні 2022 року позапланові перевірки було дозволено з певних підстав (згідно зі ст. 16 Закону № 2136), а от на планові перевірки досі діє мораторій та інформації щодо повернення таких перевірок немає.

Отже, в разі намагання провести таку перевірку, можна сміливо не допускати працівників Держпраці й при цьому жодної відповідальності за недопуск до перевірки бути не може

Таким чином, планові перевірки наразі не проводяться, і намагання їх провести можна вважати порушенням законодавства, адже діє мораторій, встановлений Постановою № 303.


Позапланові ж перевірки можуть проводитися з певних підстав, наприклад, за заявою працівника або профспілки, зокрема, з питань виявлення неоформлених трудових відносин, законності припинення трудових договорів тощо. При цьому слід пам’ятати, що позапланова перевірка може проводитися без попередження.


Нормативно-правове забезпечення


Закон про держнаглядЗакон України від 05.04.2007 № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Закон № 2136Закон України від 15.03.2022 № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Постанова № 303Постанова КМУ від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

Наказ Держпраці № 214Наказ Державної служби України з питань праці від 30.11.2023 № 214 «Про затвердження Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з питань праці на 2024 рік» (додаток до наказу).


Джерело: kadroland.com