У наданні відпустки при народженні дитини батьку можуть відмовити за певних обставин

Заборони у наданні відпустки при народженні дитини під час воєнного стану немає, але роботодавець може відмовити, якщо працівник залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури

У Держпраці запитали: чи може роботодавець відмовити батькові у наданні відпустки при народженні дитини?
Відповідь наступна: ні, не може, якщо працівник не залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури

Право на таку відпустку мають батько дитини або чоловік, дружина якого народила дитину, або інші родичі (якщо мати або батько дитини є одинокими). Ця відпустка надається тільки одній особі.

Для одержання відпустки працівник має звернутися до роботодавця із заявою не пізніше трьох місяців з дня народження дитини

Відпустка надається одноразово тривалістю, що визначається працівником у письмовій заяві про її надання (але не більш як 14 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів), не пізніше ніж протягом трьох місяців з дня народження дитини (77-3 КЗпП).


Ця відпустка повинна бути використана працівником не пізніше 104-го дня з дня народження дитини (п. 4, 5 Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженого постановою КМУ від 07.07.2021 № 693).


У Держпраці додали, якщо працівник залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури, роботодавець має право відмовити йому у період дії воєнного стану.


Джерело: Держпраці