Про звільнення, коли немає роботи. Строкові ТД. Табелювання огляду МСЕК. Роботу за сумісництвом. (Не)святкові дні червня. 🙋‍♀️Ранковий кадровик від 28.05.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Для вас більше немає роботи


У Держпраці нагадали, що ст. 41 КЗпП дозволяє роботодавцю з власної ініціативи розірвати трудовий договір із працівником, коли неможливо забезпечити його роботою, визначеною трудовим договором у зв’язку зі знищенням або відсутністю виробничих, організаційних і технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій.


Працівники виїхали за кордон?


Якщо підприємству не вистачає працівників (виїхали, не можуть дістатися до роботи тощо), то роботодавці можуть укладати з новими працівниками строкові трудові договори у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.


Військовий облік після всіх-всіх змін


Колеги, запрошуємо до участі 30 травня о 10:00 у безкоштовному вебінарі.


Ви дізнаєтеся про:


  1. Про що треба знати директору та відповідальному за ВО при врученні повісток.
  2. На скільки та коли оштрафують за порушення ВО.
  3. Військовий облік жінок: чи стосується всіх.
  4. Як почати вести військовий облік на підприємстві.


Зареєструватися на вебінар


Дні огляду МСЕК: табелювання та оплата


Якщо працівнику під час тимчасової непрацездатності встановлено групу інвалідності, роботодавцю важливо правильно оплатити такий листок непрацездатності. Крім того, не менш важливим є коректне відображення періоду встановлення групи інвалідності у Табелі обліку використання робочого часу. Розглянемо ці питання у статті.


Читати статтю


Генштаб погодить списки на бронювання, подані до 10.05


Бронювання військовозобов’язаних за списками, які надійшли до Генштабу ЗСУ до 10 травня 2024 року, здійснюватиметься за зазначеними списками, погодженими Генштабом. Кабмін ухвалив відповідну постанову №592 на засіданні 24 травня.


Оновлення військово-облікових даних


Про обов’язок оновити свої облікові дані говорить абз.4 п. 1 ч. 2 р. ІІ Закону України від 11.04.2024 р. №3633-IX. Чи контролює роботодавець процес оновлення даних працівниками? Відповідь – тут.


Сумісництво по-новому


Під час дії воєнного стану сумісників побільшало. Це зрозуміло, бо для працівників це додаткове джерело заробітку, а для роботодавців – можливість закрити кадровий дефіцит. Що ж слід знати про працевлаштування сумісника? Розглянемо основні моменти.


Читати статтю


Корисно для кадровика


  1. Оформлюємо наказ про прийняття на роботу за зовнішнім сумісництвом.
  2. Законодавці пропонують унормувати паперові лікарняні.
  3. Уряд відкоригував порядок розслідування та обліку нещасних випадків.
  4. CERT-UA рекомендує: не відкривайте підозрілі електронні листи.
  5. Для студентів плануються важливі зміни щодо військового обліку.
  6. У червні 2024 року додаткових неробочих днів не буде.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша часом заздрить безробітним Редакція