Про новації у бронюванні та автоматичне його продовження на 3 місяці. Компенсація за накопичені дні щорічної відпустки. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 11.06.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Накопичила собі на літні канікули


Працівниця з невикористаними днями щорічних відпусток, накопиченими за кілька років, звернулася до Держпраці за роз'ясненням щодо грошової компенсації. Відповідь контролерів: вона може отримати компенсацію, але з обов'язковою умовою відпочинку не менше 24 к. дн. за кожен відпрацьований рік, якщо не планує звільнення. Деталі за посиланням.


Бронювання: аналіз Постанови №650


Постановою №650 від 05.06.2024 Уряд затвердив Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал Дія) та вніс зміни до постанови КМУ від 27.01.2023 №76. Постанову №650 опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» №117 від 08.06.2024. Знайомимо вас із подробицями про те, як почнуть діяти зміни, за посиланням.


Коригування Табеля обліку робочого часу: ТОП 5 ситуацій


Табель обліку використання робочого часу — помічник для кадровика та бухгалтера. Але буває всяке і навіть помічник може містити неактуальну інформацію. Наприклад, зафіксували одну кадрову подію, а насправді мала місце інша. Що ж робити? Виправляти! Розберемо загальні правила і кілька цікавих ситуацій.


Читати статтю


Вибачте, я поза зоною досяжності


Держпраці зазначає, якщо працівнику надали відпустку без збереження заробітної плати, відкликати його з такої відпустки — не можна. Розповідаємо тут, із якої відпустки можна відкликати працівника.


Резерв+, Військовий квиток & Приховані трудові відносини


Як звільнити працівника і не стати предметом перевірки Держпраці? Коли робота за ЦПД ризикована? Як у Резерві+ зареєструватись і оновити дані?


Відповіді на ці запитання Тимур Алієв та фахівець Держпраці Олена Коновалова готові озвучити на безкоштовному ефірі вже 13 червня. Також поговоримо про відпустки, новий військово-обліковий документ (в т.ч. електронний). Отримайте безкоштовно поради для роботи без штрафів.


Колеги, маєте можливість залишити запитання до пані Олени, на які вона обов’язково надасть відповідь. Запитання залишайте за посиланням.


Зареєструватися на трансляцію


Автопродовження броні на 3 місяці: роз’яснення Мінекономіки


Фахівці Міністерства пояснили: якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, наданої військовозобов'язаним рішенням Мінекономіки, закінчується 17.05.2024, згідно з постановою строк її дії автоматично продовжується на три місяці, тобто до 17.08.2024. Докладно про це говоримо тут.


Корисно для кадровика


  1. Через надану відпустку без збереження, зменшилась безперервна частина щорічної відпустки.
  2. Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: хто має право на отримання?
  3. Обов’язки працівників і забезпечення трудової дисципліни.
  4. Значення статусів е-лікарняних.
  5. Як переглянути набутий страховий стаж і зарплату на вебпорталі ПФУ.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша махнути б на море, але не рукою, як минулого року Редакція