Новації у підході працевлаштування осіб з інвалідністю: законопроєкт рекомендовано прийняти в цілому

За підсумками розгляду Комітет ВРУ прийняв рішення схвалити оновлений текст порівняльної таблиці до законопроєкту №5344-д, рекомендувавши парламенту прийняти проєкт акту у ІІ читанні та в цілому

10 червня 2024 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.


Під час засідання Комітет також переглянув свій висновок щодо проєкту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю за реєстр. №5344-д від 18.11.2022, поданого народним депутатом України Третьяковою Г.М. та підготовленого до розгляду у другому читанні.


Про цей законопроєкт ми розповідали тут.


Комітет, зокрема, заслухав додаткові пропозиції до тексту законопроєкту, що були внесені народними депутатами України – членами Комітету.


Відповідними пропозиціями були, зокрема, враховані зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України та висновок Кабінету Міністрів України щодо відповідності проєкту Закону праву Європейського Союзу (acquis ЄС) та міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції.


Також були розглянуті та підтримані пропозиції Голови Комітету до прикінцевих та перехідних положень проєкту ЗаконуПропозиції народних депутатів України – членів Комітету знайшли своє відображення в тексті порівняльної таблиці до законопроєкту.


За підсумками розгляду Комітет прийняв рішення схвалити оновлений текст порівняльної таблиці до законопроєкту №5344-д, рекомендувавши Верховній Раді України прийняти проєкт акту у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.


Джерело: ВРУ