Про огляд змін щодо ВОД. Позапланові перевірки Держпраці. Практичне застосування КП. Витяги з наказів. Вручення повісток. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 21.06.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Мобінг? Держпраці на старті для позапланової перевірки


ВРУ прийняла в першому читанні законопроєкт №11044, розроблений задля надання Держпраці повноважень проводити позапланові перевірки щодо вчинення мобінгу під час воєнного стану. Дізнавайтеся про підстави проведення позапланових перевірок під час воєнного стану за посиланням.


Електронний ВОД — правила використання від КМУ


Урядовці уточнили, які відомості повинен містити військово-обліковий документ в електронній формі. Також закріпили, що ВОД в електронній формі можна роздрукувати. Такий роздрукований документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Окрім того, визначили обмежений строк дії військово-облікового документа із Резерв+. Докладно про це говоримо тут.


Витяг з наказу: як оформити та зразок


Коли нема потреби виготовляти копію, створюють витяг з наказу. Яких вимог потрібно дотриматись, розповідаємо у статті. Також навели готовий зразок витягу з наказу.


Стаття та зразок витягу тут


Ідеальні документи з ВО & е-трудова для броні


Які саме документи ВО мають бути в ідеальному стані? Як застосовувати електронний ВОД з Резерв+ при заповненні списків та повідомлень? А як виконати умову про передачу нових відомостей до ПФУ для бронювання?


Ну і як же без відпусток... У яких випадках та як вивести нову тривалість щорічної відпустки? Навчимо та покажемо на прикладах сьогодні на безкоштовному вебінарі о 10:00


🎁 А ще, розігруватимемо портативну зарядну станцію.


Прямувати на трансляцію


Відмова у працевлаштуванні особі з інвалідністю


Держпраці перераховує випадки, коли роботодавці можуть законно відмовити у працевлаштуванні особі з інвалідністю. Що це за випадки розповідаємо тут.


Експерт завжди поруч


Експерт улюбленого кадровиками відповів на таке запитання: «Підкажіть, згідно з постановою КМУ №650 вже з липня 2024 р. усі підприємства повинні подавати дані до ПФУ про прийняття, переведення, звільнення не пізніше наступного дня?» Відповідь тут.


Класифікатор професій: як правильно визначати назви посад


Класифікатор професій — надважливий інструмент у кадровій діяльності підприємства. Тож до вашої уваги докладна процедура роботи з КП та правила визначення професійної назви посади.


Читати статтю


Роботодавець не хоче вручати повістки — які наслідки


Фахівці Міноборони пояснюють: якщо роботодавець відмовиться вручати повістки, на нього можуть накласти адмінштраф відповідно до законодавства. Докладно про це говоримо тут.


Корисно для кадровика


  1. Чи входить час тимчасової непрацездатності працівника у відпускний стаж.
  2. Неоплачувана відпустка для батьків абітурієнтів.
  3. Під час служби працівника його посаду не можна скорочувати.
  4. «Виключено»! Чи проходити ВЛК та ставати на військовий облік.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша досі не побувати у відпустці — це точно мобінг Редакція