Повістки від ТЦК доставлятимуть поштою: Кабмін вніс зміни

Повістка може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення. Це саме стосується і оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів

Уряд постановою від 25.06.2024 №747 змінив Правила надання послуг поштового зв’язку, Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі – Порядок №1487), Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації (далі – Порядок №560). Постанову опубліковано в газеті «Урядовий кур’єр» від 29.06.2024 № 132. Отже зміни діють з 29 червня 2024 року.


І все для того, щоб підправити процедуру оповіщення та вручення повісток.


Почнемо з того, що Правила надання послуг поштового зв’язку, затверджені постановою КМУ від 05.03.2009 №270, а саме пункт 16 доповнили новим абзацом:

Повістка або у випадках, передбачених законодавством, інший документ про виклик або оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління або регіональних органів СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.

І вже стає зрозуміло, що саме підкоригували в Порядку №1487 та Порядку №560.


У Порядку №1487, де мова йшла про оповіщення рекомендованим поштовим відправленням, поштовим відправленням з оголошеною цінністю з описом вкладення замінили на оповіщення рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.


А у Порядку №560 уточнили, що повістка про виклик резервіста або військовозобов’язаного може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.


Джерело: постанова КМУ від 25.06.2024 № 747