Про броню у Резерв+. Облік відпусток. Звіт про заброньованих працівників. Пільги для жінок. Відправку ТК поштою 🙋‍♀️«Ранковий кадровик» від 28.06.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору

Для переведення не потрібно виходити з декрету


Якщо є потреба перевести на іншу посаду працівницю, яка перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною до трьох років, це можна зробити без виходу із такої відпустки — Держпраці. Важливо, щоб сама працівниця цього бажала або погодилася. Докладно про це говоримо тут.


Праця жінок: пільги та гарантії


Чимало чоловіків наразі боронять країну. І саме тому їхнє місце «у верстата» дедалі частіше займають жінки. Своєю чергою трудове законодавство містить чимало пільг та гарантій для жінок. Тож не зайвим буде розкрити цю тему, адже кадровикам про ці гарантії слід обов’язково пам’ятати, щоб не наражати підприємство на штрафи.


Читати статтю


«Броня» вже у Резерв+


За повідомленням заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко у Facebook, у застосунку Резерв+ тепер можна переглянути статус бронювання від мобілізації.


Е-трудова для бронювання


Запрошуємо вас сьогодні о 10:00 долучитися до безкоштовного вебінару, із якого Ви, зокрема, дізнаєтеся:


  1. Які відомості потрібно передати до ПФУ для бронювання?
  2. Коли трудові дані працівника стають доступні новому роботодавцю? Чи потрібно чекати подання Об’єднаної звітності?
  3. Як уникнути штрафів та арешту рахунків за порушення ВО?


Прямувати на трансляцію


«Плюс» у карму роботодавця


Окрім законодавчих вимог щодо працевлаштування людей з інвалідністю, держава також надає роботодавцям різноманітну підтримку. Це включає фінансову допомогу з цільовим призначенням плюс пільги при оподаткуванні та оплаті праці співробітників з інвалідністю. Як усе працює, розповідаємо тут.


Звітуємо про заброньованих


Підприємства, установи та організації, що бронюють працівників, мають щокварталу подавати Звіт про чисельність військовозобов’язаних, які заброньовані. Розповідаємо, куди подавати Звіт, за якою формою, яка відповідальність за його неподання та наводимо заповнений зразок.


Читати статтю


Експерт завжди поруч


Експерт улюбленого кадровиками сервісу відповів на таке запитання: «У працівника відсутній паперовий ВОД, натомість є е-ВОД з Резерв+ з QR-кодом. Як на підставі е-ВОД заповнити Списки, адже в ньому немає графи «категорія обліку» і «склад», а також серії і номеру ВОД?» Відповідь тут.


Даруємо доступ до «Документів»


Вже з 1 липня ціна на пакет «Базовий» зросте до 198 грн! Поспішайте оформити передплату за акційною ціною у 98 грн/міс та отримати доступ до сервісу «Документи» на 1 місяць.


Корисно для кадровика


  1. Чи можна ТК звільненого направити поштою родичу працівника.
  2. Як вести облік відпусток.
  3. ВОД з QR-кодом без ТЦК через ЦНАП — з 25 червня!
  4. З 27 червня в Україні англійська стала мовою міжнародного спілкування.
  5. З 16 липня у деяких чоловіків можуть забирати водійські посвідчення.
  6. Закон про звільнення за колабораціонізм опубліковано.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша скоро у відпустку, але без дітей Редакція