Про оперативне інформування ПФУ. Графік відпусток. Вагітність за кордоном. Структуру та штат фірми. Посади держслужбовців.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 10.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Спека неможлива, а працювати треба


Про оптимальні режими роботи та відпочинку під час підвищення температури повітря розповідають фахівці Держпраці. Дізнайтеся, як знизити вплив цього фактору на працівників. Усі поради за посиланням.


А у вас є графік відпусток…?


Фахівці Держпраці під час роз'яснювальної роботи наголосили на обов'язковості складення графіку відпусток для найманих працівників, а також на відповідальності, яку можуть застосувати за його відсутності. Докладно про відпустки за графіком тут.


Структура і штатна чисельність підприємства


Підприємство самостійно визначає свою структуру та штатну чисельність працівників. Зазвичай ці моменти знаходять своє відображення у штатному розписі підприємства. Але, коли підприємство велике та має багато працівників, затвердженню штатного розпису передує складання такого документа як «Структура і штатна чисельність».


Читати статтю


Оцифрування ТК роботодавцями — алгоритм від ПФУ


Як роботодавцям подавати трудові книжки на оцифрування та у який спосіб можна повідомити про виправлення неправильного чи неточного запису в трудовій книжці. Про це розповідають фахівці ПФУ.


Держслужбовці на новому рівні


Уряд постановою від 05.07.2024 р. № 794 виклав у новій редакції Перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад. При цьому залишили 9 рівнів посад. Важливо, що постанова хоча й набирає чинності з дня її опублікування, але застосовується з 01.01.2024 р. Тож держорганам потрібно уважно вивчити цей документ.


Броня через Дію та оперативні відомості до ПФУ


12 липня о 10:00 запрошуємо вас долучитися до безплатного вебінару, де Ви, зокрема, дізнаєтеся:


  1. Хто і як має подавати ПФУ оперативні відомості для броні?
  2. Як бронювати через Дію? Які переваги та недоліки?
  3. Якщо не подавати відомості до ПФУ, то чи можуть відмовити у броні?


Зареєструватися на вебінар


Знятий чи виключений з військового обліку: ведення списків


Зняття і виключення з військового обліку — два різні статуси, які мають свої наслідки для особи, що отримує обліковий документ. В якому випадку військовий обов’язок існує, а коли людина повністю непридатна до служби і не підлягає мобілізації — у нашій статті.


Стаття та відео тут


Закордонна вагітність — оформлюємо декрет дистанційно


Завдяки цифровізації в медичній сфері працівниці можуть самостійно обирати період декретної відпустки та дистанційно відкривати лікарняний під час перебування за кордоном. Що для цього потрібно, дізнавайтеся тут.


🔥Найгарячіший документ тижня!


📄 Витяг зі списків персонального військового обліку

Завантажуйте безкоштовно за посиланням.


Корисно для кадровика


  1. Хто має подавати до ПФУ «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)»
  2. Неповнолітнім працівникам має встановлюватися скорочений робочий день.
  3. Держпраці про необґрунтовану відмову в прийняття на роботу через вік.
  4. Контракт з військовослужбовцем закінчився, але він продовжує служити: дії роботодавця.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша вміє і в спеку, і в холод Редакція