Про складання списків ВО, автобронювання на +3 місяці, оперативні відомості до ПФУ, скасування переходу на літній час🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 15.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Колеги, Тетяна Шолкова, редакторка Кадрової платформи № 1, підготувала щотижневий випуск новин.

Сьогодні обговоримо ключові зміни в законодавстві за тиждень з 8 по 12 липня. Поїхали!


Виїзд за кордон тільки із ВОД


Державна прикордонна служба нагадала, що вже з 17 липня в усіх чоловіків призовного віку, які перетинають кордон України на виїзд, перевірятимуть військово-облікові документи. Варто нагадати, що до цієї дати громадяни України мали стати на військовий облік або оновити свої військово-облікові дані. Більше про можливості перетину кордону військовозобов’язаними за посиланням.


Списки персонального військового обліку–2024


Ведення списків персонального військового обліку — одна з важливих складових частин роботи з ведення військового обліку на підприємстві. У статті ми детально розглянемо порядок і особливості складання цих списків у 2024 році


Читати статтю


Відомості до ПФУ для бронювання: хто має подавати


З 8 червня органи держвлади, інші держоргани, ОМС, підприємства, які є критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань, та підприємства, які є критично важливими для економіки, мають подавати відомості про трудову діяльність до ПФУ для цілей бронювання. Але технічну сторону реалізували лише 4 липня. Коли та як подавати такі відомості, розповідаємо тут


Редакція радує подарунком


Сьогодні ми даруємо вам універсальний помічник «Відомості про трудову діяльність до ПФУ для бронювання та кадрів: ТОП 5 порад»


🎁 Отримати подарунок


Зміна істотних умов праці під час воєнного стану


Зміна істотних умов праці можлива лише за певних умов, зокрема, за наявності змін в організації виробництва та праці. Часто-густо роботодавці не дотримуються цієї вимоги і проводять безпосередньо зміни істотних умов праці. Коли таку зміну можуть визнати неправомірною та як цього уникнути — розповідаємо в статті.


Читати статтю


♑ А що кажуть зірки?


Зірки радять більше рухатися і менше лежати на дивані. Відкрийте для себе нові маршрути — навіть якщо це шлях до найближчої кав'ярні.


Як працює автобронювання на +3 місяці


Ще 7 травня постановою від 07.05.2024 № 516 урядовці продовжили строки дії бронювання для осіб, у яких воно не закінчилося на вказану дату, на три місяці. Мовиться про бронювання за постановою КМУ від 27.01.2023 № 76. Чи потрібно роботодавцям щось робити із таким бронюванням, дивіться за посиланням.


Про домашніх працівників повідомлятимемо ДПС


Мінекономіки ініціювало зміни, які передбачають можливість подання фізособами повідомлень до ДПС про прийняття на роботу домашніх працівників. У чому полягає ця ініціатива, розбираємося тут


Ви — сценарист


Ми знаємо, наскільки корисними є наші безкоштовні вебінари за найактуальнішими темами.


І як професіонал, ви можете допомогти нам у плануванні наступних ефірів. Усе дуже просто — виберіть тему вебінару, яка цікавить вас найбільше. Своїм голосом ви допомагаєте нам робити ефіри максимально корисними.


Дякуємо заздалегідь 😉


Пройти опитування


Корисно для кадровика


• Чи продовжується соцвідпустка на дітей у разі хвороби працівника.

• У Раді повернулися до ідеї скасувати перехід на літній час.

• Як оформлювати вихід із відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

• Сумісник може стати основним працівником через звільнення / прийняття — позиція Мінекономіки.

• Чи брати при розрахунку «декретних» місяці, коли трудовий договір був призупинений.


Оновлення Кадрової Платформи №1


Знайомтеся з оновленням Кадрової платформи № 1.

Простий та зрозумілий інтерфейс, нові розділи — все, що треба кадровику для ефективної роботи. Зі всіма фішками допоможе розібратися наш швидкий гід.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша з енергією та без електрики Редакція