Виплату надбавок за роботу під інтенсивними обстрілами та на територіях активних бойових дій погоджуватимуть районні адміністрації

За повідомленням КМУ на засіданні уряду 12.07.2024 р. внесено зміни до двох постанов КМУ, які стосуються оплати праці держслужбовців і працівників державних установ

Зміни вносяться до постанов КМУ від 25.04.2023 № 391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» і від 25.08.2023 № 928 «Деякі питання оплати праці працівників підприємств, установ, закладів та організацій під час воєнного стану».


Постанови доповнено терміном «інтенсивні обстріли». Також уточнено, що перелік працівників для застосування коефіцієнта 3 (для працівників держорганів та ОМС) або надбавки до 200 відсотків посадового окладу (для працівників підприємств, установ, закладів та організацій) на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси під час інтенсивних обстрілів, погоджується з відповідною районною державною (військовою) адміністрацією, а у разі її відсутності обласною державною (військовою) адміністрацією, яка має підтвердити, що у відповідні робочі дні протягом доби відбувались обстріли.


Раніше перелік працівників погоджувався з відповідною обласною військовою адміністрацією. Тепер, щоб цей процес відбувався більш оперативно, такий перелік погоджуватимуть районні військові адміністрації.


Джерело: КМУ