Про бронювання у Дії. Оформлення директора. Оновлення даних тільки в ТЦК та Резерв+. Поради щодо ВО. Аудит ТК. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 18.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Не відкладайте на завтра


Фахівці ПФУ підтвердили, що подавати відомості про трудові відносини роботодавці, згадані у постанові КМУ від 05.06.2024 № 650, мають саме не пізніше ніж до завершення наступного дня. Як це зробити через е-кабінет, дізнавайтесь за посиланням.


Дані не оновив — 10 ключових відповідей Міноборони


На питання щодо виконання обов’язку з оновлення даних відповіла підполковник юстиції Ірина Гарбуз, представник Центрального юридичного управління Генштабу ЗСУ. Усі відповіді ви знайдете тут.


Укладаємо трудовий договір з директором


Трудові відносини з директором підприємства мають певні особливості, які слід враховувати роботодавцю. Так, крім укладення трудового договору, в певних ситуаціях роботодавцю потрібно оформити ще й інші документи. У статті розглядаємо, які саме документи треба (чи ні) оформлювати при прийнятті на роботу директора.


Читати статтю


Запроваджено еБронювання через портал Дія


З 17 липня керівники компаній, які є критично важливими для економіки України або працюють на потреби Сил оборони, можуть забронювати своїх співробітників за кілька кліків на порталі Дія. Всі подробиці за посиланням.


Бронювання — класичне та через Дію & Е-ТК для бронювання та кадрів


У п’ятницю 19.07.2024 р. о 10-00 запрошуємо вас долучитися до безплатного вебінару, із якого Ви дізнаєтеся:


  1. Як передати відомості до ПФУ для бронювання?
  2. Чи будуть наслідки для бронювання, коли несвоєчасно передали відомості до ПФУ?
  3. Чи варто підприємствам прискорити наповнювання е-ТК?


Зареєструватися на вебінар


Військовий облік на підприємстві — 7 порад


Усі підприємства мають вести військовий облік. Правила його ведення визначені Порядком № 1487, і цей документ містить чимало вимог. Щоб ви могли краще зорієнтуватися у цих вимогах, ми систематизували їх та виклали у вигляді 7 практичних порад, які допоможуть правильно організувати військовий облік та уникнути відповідальності у цій сфері.


Читати статтю


Після 17 липня до ЦНАПу йти марно


З 17 липня оновити військово-облікові дані громадяни можуть тільки безпосередньо в ТЦК та застосунку Резерв+. Про це повідомив речник Міноборони України Дмитро Лазуткін. Подробиці за посиланням.


Корисно для кадровика


• Оперативні відомості до ПФУ про одночасне звільнення сумісника та прийняття за основним місцем роботи.

• Аудит ТК: перший крок для оцифрування.

• Повістки розсилатимуть як «таргетовану рекламу».

• Атестацію педагогічних працівників хочуть удосконалити.


Оновлення Кадрової Платформи №1


Знайомтеся з оновленням Кадрової платформи № 1.

Простий та зрозумілий інтерфейс, нові розділи — все, що треба кадровику для ефективної роботи. Зі всіма фішками допоможе розібратися наш швидкий гід.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша, завжди вчасно, єРедакція