Чи подавати до ПФУ оперативні відомості про звільнення працівника за сумісництвом та одночасне приймання за основним місцем роботи

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Наше підприємство належить до критично важливих. Чи повинні ми надавати до ПФУ інформацію через «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)», якщо йдеться про співробітника, якого ми звільнили із сумісництва й одразу ж прийняли на основне місце роботи?

Так, вам потрібно подати такі оперативні відомості.


Пояснення просте: відповідно до пп. 3 п. 3 постанови КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» від 05.06.2024 № 650 органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, які є критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань в особливий період, підприємства, установи та організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, не пізніше ніж протягом наступного дня після прийняття працівника на роботу, переміщення його з одного структурного підрозділу до іншого або переведення на іншу постійну посаду або роботу, звільнення, поновлення на роботі, тимчасового припинення/відновлення дії трудового договору подають ПФУ відповідні відомості через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній формі з обов’язковим накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.


Отже, якщо переоформлення трудових відносин із сумісником ви провели через звільнення із сумісництва та прийняття працівника на роботу за основним місцем, вам потрібно оперативно подати інформацію про це до ПФУ.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland

 

Статті та консультації на тему:


Відомості про працівників до ПФУ для цілей бронювання: хто подає і як це зробити

Хто має подавати до ПФУ «Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)»

Кого слід визначити відповідальним за подання оперативних відомостей до ПФУ

У який строк подавати оперативні відомості до ПФУ, якщо прийняття / звільнення відбувається у п’ятницю