Чи виникає право на відпустку за час відсутності на роботі без поважних причин

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Працівниця на початку війни виїхала за кордон і ніяк не оформлювала свою відсутність. Вона періодично відповідала в меседжерах, але загальними фразами, тому звільнити ми її не могли. Утім ані на пропозиції звільнитись, ані оформити свою відсутність відпусткою без збереження зарплати вона не реагувала. Лише писала, що повернеться і стане до роботи. Сьогодні вона "заскочила" в організацію, написала заяву на звільнення за угодою сторін і пояснювальну, що вона була дуже перелякана і нічого не розуміла. Керівництво погодилось. Комісія визнала її відсутність неповажною причиною, з огляду на те що в нашій області не велись бойові дії. Чи повинні ми компенсувати дні відпустки?

Вам не потрібно виплачувати компенсацію за період, який працівниця була відсутня на роботі, адже таку відсутність було кваліфіковано як прогул.


Після надання пояснень, роботодавець визначає чи причина відсутності поважною, чи ні та видає відповідний наказ, для прикладу — Наказ про визнання причини відсутності працівника поважною.


Оскільки роботодавець прийняв рішення про визнання цих причин неповажними, в табелі обліку робочого часу потрібно буде замінити код «НЗ» на прогульний код «ПР». Відсутність працівника на роботі без поважних причин (прогул), тягне накладення одного з видів дисциплінарного стягнення — догану або звільнення за прогул. Але це право, а не обов’язок роботодавця накладати дисциплінарне стягнення, тому роботодавець має право звільнити працівницю за угодою сторін.


Але повернімося до стажу для відпустки. Період відсутності працівниці через прогул не зараховуємо до стажу, що дає право на щорічну основну відпустку. Такий висновок робимо на підставі ст. 9 Закону України від 15.11.96 № 504/96-ВР «Про відпустки».


Отже, вам не потрібно виплачувати компенсацію за період, який працівниця була відсутня на роботі через прогул.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland