Про перевірку виплати лікарняних. Визнання підприємств критично важливими. Заповнення П-2. Документи з ВО-2024.🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 30.07.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Три кроки й купка паперів для оформлення працівника


В інформаційному бюлетені ДПС наводить алгоритм дій для оформлення працівника, зокрема: укласти з ним трудовий договір, видати наказ про прийняття на роботу та повідомити ДПС. Що ще радить ДПС, читайте за посиланням.


Вчасно не відзвітував про лікарняні — чекай на перевірку


Фахівці ПФУ нагадують, що протягом місяця з дня проведення страхових виплат працівнику, роботодавець має повідомити про це ПФУ. За яких підстав буде проведено перевірку використання коштів Фонду, дізнавайтеся за посиланням.


Особова картка від А до Я: як заповнити


Особова картка необхідний кадровий документ. На кого ведуть особові картки, за якою формою та як заповнити? Відповіді зі зразками зібрані в нашій публікації.


Читати статтю


Подали відомості до ПФУ — скільки чекати на оновлення в реєстрі


У разі подання роботодавцем відомостей про рух працівників через вебпортал електронних послуг ПФУ дані в реєстрі застрахованих осіб оновлюються впродовж доби. Докладно про це говоримо тут.


ВО за 10 кроків & Усе про відомості до ПФУ


Сьогодні о 10-00 запрошуємо взяти участь у першому дні безплатної дводенної конференції, де Ви дізнаєтеся:


  1. Які документи щодо ВО мають бути на підприємстві?
  2. Як на підприємстві застосовувати ВОД з QR-кодом?
  3. Які важливі зміни І півріччя формуватимуть подальшу роботу інспектора з кадрів?


Зареєструватися на вебінар


Військовий облік 2024: 9 обов’язкових документів


Роботодавці мають вести військовий облік на підприємстві. Такий обов’язок встановлений законодавством, а за його порушення передбачена відповідальність. У цій статті ми детально розглянемо, які саме документи військового обліку обов’язково мають бути оформлені на підприємстві, а також нагадаємо, які штрафи загрожують у разі відсутності цих документів.


Читати статтю


Нові критерії визначення критично важливих підприємств уже діють


Міноборони наказом від 10.07.2024 №463 затвердило Критерії визначення підприємств, установ, організацій, а також юридичних осіб приватного права, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань в особливий період. Цей наказ набрав чинності 26.07.2024 року. Докладно про це говоримо тут.


Корисно для кадровика


  1. Сумісники під час визначення квоти для бронювання.
  2. Невихід на роботу через бойові дії — не прогул.
  3. Критично важливих підприємств в інфосфері з 26.07 побільшало.
  4. Документи до ТЦК можна передавати поштою — суд.
  5. Мінʼюст визнав законними накази МОН щодо аспірантури.
  6. Хто розслідує нещасні випадки на виробництві під час ВС.


Оновлення Кадрової Платформи №1


Знайомтеся з оновленням Кадрової платформи № 1.


Простий та зрозумілий інтерфейс, нові розділи — все, що треба кадровику для ефективної роботи. Зі всіма фішками допоможе розібратися наш швидкий гід.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал — це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша завжди за три кроки Редакція