Про що слід подбати відповідальному за військовий облік у разі звільнення заброньованого працівника

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Згідно з постановою КМУ № 76 заброньований працівник, який звільняється, має повернути Витяг про бронювання. Які дії відповідальної за військовий облік? 

Тримайте алгоритм дій відповідального за ВО у разі звільнення заброньованого працівника. 


Відповідальному за військовий облік необхідно: 


  1. Написати лист-обґрунтування до Мінекономіки з проханням розглянути анулювання бронювання, у зв'язку зі звільненням працівника.  
  2. Відповідно до зазначеного рішення роботодавець у п’ятиденний строк з дня його прийняття має вилучити у військовозобов’язаного витяг, виданий відповідно до п. 12 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 27.01. 2023 р. № 76 (далі — Порядок № 76).
  3. Надіслати Витяг до ТЦК та СП, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідному підрозділу Центрального управління та/або регіональному органу СБУ, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідному підрозділу розвідувального органу Міноборони), з відміткою про дату вилучення у Відомості видачі бланків спеціального військового обліку (додаток 4).
Нагадуємо, що згідно п. 13 Порядку №76 відстрочка анулюється, зокрема, у разі звільнення військовозобов’язаного з … підприємства, установи та організації. 

👌 Сервіс «Особистий Консультант» — це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.

Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал»«Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland