Дані про осіб, що ніколи не відвідували ТЦК, автоматично з'являться у Оберіг

Чоловіки, які отримували ID-картку чи закордонний паспорт, внесені до Демографічного реєстру. Згідно з новою постановою Кабміну №932, ці дані автоматично перейдуть до реєстру Оберіг, що дозволить ТЦК бачити всіх

Якщо раніше реєстр військовозобов’язаних Оберіг «не бачив» дані про окремих чоловіків, які з тих чи інших причин ніколи не ставали на військовий облік і не відвідували ТЦК, то тепер відповідну прогалину виправлять шляхом автоматичної передачі даних з інших реєстрів.


Якщо чоловік колись отримував паспорт у вигляді ID-картки чи закордонний паспорт, то дані про нього обов’язково є у Демографічному реєстрі. Відповідно до нової постанови Кабміну від 16 серпня 2024 №932 ці дані з Демографічного реєстру автоматично «перетікатимуть» до реєстру Оберіг, тому ТЦК зможе «бачити всіх».


Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко пояснила:

Дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 буде актуалізовано через реєстри Державної міграційної служби, Мінʼюста і Адміністрації Державної прикордонної служби

Отже, дані з Демографічного реєстру потраплять до Реєстру «Оберіг» автоматично і для цього не потрібно буде, аби ТЦК вносило їх «вручну».


Джерело: Судово-юридична газета