Заборгованість із зарплати є приводом для позапланової перевірки Держпраці

Держпраці проводить позапланові перевірки щодо дотримання строків та першочерговості виплати заробітної плати. За результатами перевірки було видано припис про погашення заборгованості з зарплати, яка виникла за період з січня по червень 2024 року

На одному з комунальних підприємств міста Кривого Рогу виявилась тривала заборгованість з виплати заробітної плати працівникам підприємства.


На підставі чого, посадовими особами відділу з питань праці південного регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області, на даному підприємстві, був проведений позаплановий захід зі здійснення державного нагляду (контролю) у формі перевірки з питань оплати праці в частині дотримання строків та першочерговості виплати заробітної плати.


Завдяки фаховим діям посадових осіб та на виконання виданого припису про усунення виявлених порушень законодавства про працю, керівництвом комунального підприємства було погашено заборговану заробітну плату перед 89 працівниками в розмірі 5,5 млн. грн., яка виникла за період січень-червень 2024 року.


На теперішній час у комунальному підприємстві заборгованість перед працівниками відсутня.


Джерело: Держпраці