Про е-форму повідомлення про прийняття. Наслідки зберігання ТК у роботодавця. Дочасний вихід з відпустки по догляду. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 04.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


Роботу не виконано – премії не буде


Держпраці надає конкретні приклади того, що вважається мобінгом, а що — ні. Зокрема, невиплата премії за невиконання дорученої роботи не вважають мобінгом. Водночас безпідставне позбавлення премії може розглядатися як мобінг. Дізнавайтеся про це за посиланням.


Податкова затвердила е-формат повідомлення про прийняття


Податкова оновила Реєстр електронних форм податкових документів, в якому тепер можна знайти Повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/укладення гіг-контракту (проєкт для розробників). Ідентифікатор форми для юросіб – J3001004. Однак, в Реєстрі поки що залишили стару форму повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту (J3001003). Її також приймає податкова.


Положення про службу охорони праці на підприємстві


Створення на підприємстві служби охорони праці спрямоване на гарантування безпеки праці. Роботу служби регламентує відповідне положення, яке затверджують на основі типового положення про службу охорони праці. Говоримо про те коли на підприємстві має створюватися служба охорони праці та на що вернути увагу під час затвердження локального положення.


Читати статтю


Достроковий вихід з відпустки для догляду за дитиною


У Держпраці запитали про порядок дострокового виходу з відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Фахівці нагадали, що про такий намір потрібно письмово повідомляти роботодавця. Як саме та в які строки, розповідаємо тут.


Дистанційне звільнення, сумісництво & Критичність для бронювання


П'ятниця – день для навчання. Запрошуємо Вас 06.09.2024 р. о 10-00 доєднатися до безплатного вебінару та дізнатися про:


  1. ризики для роботодавця у разі звільнення працівника через Viber;
  2. кращий вибір підстави для звільнення між власним бажанням та угодою сторін;
  3. як відповідати трьом критеріям для отримання статусу критично важливого підприємства; (не)контроль роботодавцем за сумісництвом основного місця роботи.


Зареєструватися


Обмежено придатні до 25 років служитимуть добровільно


Верховна Рада 3 вересня підтримала в першому читанні законопроєкт № 11379-д, який передбачає заборону мобілізувати «обмежено придатних» чоловіків до 25 років. Але, в такому випадку, чи звільнять їх з військової служби? Про це, і не тільки – далі в публікації.


Стаття і відео тут


Запровадити економічне бронювання можуть вже цього року


Економічне бронювання може бути введене вже у цьому році, за словами нардепа Гетманцева. Водночас, він підкреслив, що це рішення має складний соціополітичний характер. Знайомимо вас із подробицями.


Підготували для Вас на цьому тижні гарячий документ


Супровідний лист про направлення повідомлення про бронювання військовозобов’язаного.


Завантажити


Корисно для кадровика


  1. Забираємо трудову книжку працівника під час прийняття на роботу. Чи йдеться про порушення?
  2. Інформуємо ПФУ про належність працівника до профспілки та медогляди.
  3. Чи зараховують до страхового стажу час догляду за дитиною?
  4. Санкції за несвоєчасне інформування про нещасні випадки.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша як натякнути на премію, але ненав'язливо Редакція