Забираємо трудову книжку працівника під час прийняття на роботу – чи йдеться про порушення

👇 Таке питання надійшло до сервісу «Особистий Консультант», наші експерти ретельно працювали над ним та надали вичерпну відповідь🕵️

Чи буде порушенням, якщо приймаючи на роботу працівника (після червня 2021 р.) забираємо та зберігаємо його трудову книжку й ведемо облік в журналі обліку трудових книжок, присвоюючи табельний номер?

Так, такі дії можуть кваліфікувати, як порушення ч. 3 ст. 48 КЗпП.


Адже роботодавець на вимогу працівника зобов’язаний лише вносити до трудової книжки, що зберігається у працівника, записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення, заохочення та нагороди за успіхи в роботі.


Такі зміни до ст. 48 КЗпП внесено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 № 1217-IX, що діє з 10.06.2021.


Порушення порядку обліку, зберігання і видачі трудових книжок – це порушення законодавства про працю. За це посадових осіб можуть притягнути до адміністративної відповідальності.


Підприємству за недотримання правил зберігання трудових книжок можуть загрожувати фінансові санкції в розмірі однієї мінзарплати за кожне таке порушення – абз. 10 ч. 2 ст. 265 КЗпП. Утім відповідно до положень ст. 16 Закону України від 15.03.2022 № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у період дії воєнного стану у разі виконання в повному обсязі та у встановлений строк приписів про усунення порушень, виявлених під час здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю), штрафи, передбачені ст. 265 КЗпП, не застосовуються.


Для присвоєння табельного номера можна застосувати Положення про табельний облік та за потреби завести окремий журнал присвоєння табельних номерів. Також потрібно регламентувати питання присвоєння табельних номерів, або в програмному забезпеченні може бути автоматично впроваджена така функція.


👌 Сервіс «Особистий Консультант» це письмові безлімітні швидкі відповіді (від 15 хвилин) на професійні питання.


Отримайте доступ до сервісу, оформивши передплату у пакетах «Професіонал», «Преміум» або «Преміум ПРО».


Джерело: kadroland


Стаття на тему:


Табель обліку використання робочого часу: важливі акценти для 2024 року


Курси kadroland на тему:


Професія. Кадровик з нуля (урок 8 модуля 3)

Excel для кадровика: швидка допомога (урок 1)


Шаблони та зразки документів:


Положення про табельний облік

Журнал реєстрації табельних номерів

Реєстр табельних номерів, присвоєних працівникам

Табель обліку використання робочого часу