Про бронювання понад 50%. Різницю між ЦПД та ТД. Скорочення персоналу. Закордонний стаж педагогів. Реєстрацію наказів. 🙋‍♀️ Ранковий кадровик від 05.09.2024

Коротко, структурно, зрозуміло розповідаємо про головні новини. Радимо кращі статті дня та даємо зразки документів. І трохи професійного гумору


ЦПД чи трудовий договір: як розібратися у відмінностях?


В інфографіці Держпраці перераховує ключові відмінності між ЦПД і трудовим договором. Зокрема, основна відмінність полягає в тому, що за ЦПД важливий кінцевий результат, а не процес його досягнення. Дізнайтеся, що важливо врахувати при укладанні трудового договору, аби його не визнали цивільно-правовим договором, за посиланням.


Чи скасують військовий облік на підприємствах?


Українська Рада Бізнесу визначила найболючіші проблеми у сферах бронювання та військового обліку й розробила рекомендації для їх вирішення. А ви підтримуєте пропозиції Української Ради Бізнесу?


Як забронювати понад 50% працівників


Порядок та організація бронювання, критерії, перелік посад і професій, а також обсяги бронювання військовозобовʼязаних визначаються ч. 2 ст. 25 Закону № 3543 та нормативно-правовими актами Уряду, прийнятими на його виконання. Тобто за Порядками №76 та №45. Розбираємося, у яких випадках згідно з ними можна забронювати понад 50% працівників.


Стаття і відео тут


Український педагог працює за кордоном – стажу для надбавок бути


Уряд ухвалив постанову, що стосується педагогічних і науково-педагогічних працівників, які працюють за межами України. Ця постанова дасть змогу зараховувати до стажу їхньої педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років час роботи на відповідних посадах за кордоном. Як все відбуватиметься, дізнавайтеся за посиланням.


Дистанційне звільнення, сумісництво & Критичність для бронювання


П'ятниця – день для навчання. Запрошуємо Вас 06.09.2024 р. о 10-00 доєднатися до безплатного вебінару та дізнатися про:


  1. ризики для роботодавця у разі звільнення працівника через Viber;
  2. кращий вибір підстави для звільнення між власним бажанням та угодою сторін;
  3. як відповідати трьом критеріям для отримання статусу критично важливого підприємства;
  4. (не)контроль роботодавцем за сумісництвом основного місця роботи.


Зареєструватися


Скорочення персоналу на підприємстві


Під час діяльності будь-якого підприємства може виникати потреба в скороченні персоналу. Це може бути зумовлено різноманітними причинами. Одна з таких причин – зниження рівня виробництва через війну або інші непередбачувані обставини. У статті ми крок за кроком розбираємо, як правильно документально оформити скорочення працівників. 


Читати статтю


Щомісячну звітність направили на повторне перше читання


3 вересня депутати проголосували за законопроєкт №11416-д щодо зміни строку подання Об'єднаної звітності з податку на доходи, військового збору та ЄСВ. Та він не здобув підтримки у Верховній Раді. Утім законопроєкт направили на повторне перше читання.


ТОП-5 зразків документів, які будуть корисні кадровику


До Вашої уваги підбірка з ТОП-5 зразків кадрових документів, які цікавили Ваших колег.


А саме Універсальна енциклопедія «Бронювання по-новому & Ідеальний військовий облік: поради, алгоритми, зразки», Супровідний лист про направлення повідомлення про бронювання військовозобов’язаного, Наказ про надання відпустки без збереження заробітної плати на період воєнного стану (продовження з 12.08.24), Наказ про надання відпустки без збереження заробітної плати директору на період воєнного стану (продовження з 12.08.2024), Посадова інструкція інспектора з кадрів (який є відповідальним за ведення військового обліку).


Завантажити


Корисно для кадровика


  1. Як та де реєструвати накази про продовження відпусток?
  2. Нюанси надання відпустки вагітним і працівникам з дітьми.
  3. Відмова у прийнятті на роботу слід обґрунтувати.


Тут на вас завжди чекають!


Наш Telеgram-канал – це кадрова спільнота, в якій ду-у-уже люблять підписників, дарують подаруночки, тримають руку на пульсі змін і завжди інформують щодо всіх робочих питань.


👉 Якщо ви не з нами, запрошуємо у кadroland live!


Новини підготувала


Ваша як у ТД не було «з Галкою на каву і по домах»? Редакція